2009 yılında başlatılan eTwinning faaliyeti, ülkemizde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. eTwinning faaliyeti ile Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojileri ve yabancı dil kullanma becerilerinin artırılmasını amaçlanıyor.

Bu yıl, 'Well-being' ana teması etrafında gerçekleşen konferansın başlıca konuları; okulda refah, sosyal-duygusal becerilerin geliştirilmesi ve öğrencilerin güçlendirilmesi üzerine en güncel araştırmaların, politikaların ve uygulamaların paylaşılması oldu. Aynı zamanda, eTwinning projelerinin iyi uygulamaları ve başarı hikâyelerinin paylaşıldığı konferansta paydaşlara iyi örnekler tanıtıldı.

Code of Mystery isimli projeleriyle Kırıkkale Lisesinden Nevin Bilgiçli (kurucu) ve Dr. Binnaz Ege- Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesinden Nuriye Pınar Tozman (üye) 16-19 yaş kategorisinde birincilik, "Natural is good, Chemical is bad?" isimli projeleriyle ile Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinden Kübra Ersan (üye) ve TED Afyon Kolejinden Adile Emel (üye) mesleki eğitim kategorisinde birincilik, Kids Save Life isimli projesiyle Hacı Mustafa Tarman İlkokulundan Nehir Yarar (üye) 7-11 yaş kategorisinde ikincilik alarak Avrupa Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Bursa'da veteriner hekimlere etkin mücadele eğitimi Bursa'da veteriner hekimlere etkin mücadele eğitimi

Ülkemizi temsil eden öğretmenlerimiz, Brüksel'de düzenlenen ödül törenine katılarak gerçekleştirdikleri çalıştaylar ile projelerini farklı ülkelerden meslektaşlarına sunma imkânı buldu.

Kaynak: Ogretmenler.Net