Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşen zirvenin 2. gün programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılının açılışını gerçekleştirdi.

Onursal Başkanlığını Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı zirve, sektör temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, eğitim teknologları, teknoloji sağlayıcıları ve akademisyenler olmak üzere geniş bir katılımla gerçekleşti.

Eğitimde teknoloji alanındaki güncel gelişme ve ihtiyaçların uluslararası düzeyde irdelendiği zirvede; AR-GE ve kalite konularında uzmanların sunumları, özel oturumlar, paneller, atölye çalışmaları ve deneyim noktaları gibi faaliyetler yer aldı.

Üç gün süren zirvede bu yıl, "Eğitimde Araştırma Geliştirme, Eğitimde Teknoloji, Eğitimde Kalite" adı altında 3 ana tema  belirlendi. Detaylı değerlendirme sürecinin ardından seçilen 109 bildiri sunumunun yanı sıra 11 oturum, 9 atölye çalışması ve 4 panel gerçekleştirildi. Ulusal ve uluslararası düzeyde 24 eğitim ve teknoloji firması zirveye stantlarıyla katıldı. Gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve  oturumlar katılımcılardan ilgi gördü.

Etkinliğin 3. gününde gerçekleşen paneller ve panelde yer alan panelistler şu şekilde:

"Eğitimde Kalite ve Ar-Ge Sürecinde Öne Çıkan Uygulamalar" adlı panelde; MYK Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Erdem Güney, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, TÜBİTAK ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı yer aldı. Panelin Moderatörlüğünü ise Strateji Geliştirme Başkanlığı Proje ve İzleme Daire Başkanı Dr. Ayhan Öztürk yaptı.

"Dünya Bankası" adlı panelde; Dünya Bankası Avrupa ve Merkezi Asya Sorumlusu Dr. Rita Almeıda, Dünya Bankası Avrupa Politikaları Baş Danışmanı Prof. Dr. Jo Rıtzen, Dünya Bankası Türkiye Cumhuriyeti Ülke Direktörü Dr. Humberto Lopez, Dünya Bankası Türkiye Ofisi İnsani Kalkınma Program Lideri Rene Solano, Dünya Bankası Türkiye Ofisi Eğitim Sektörü Lideri Husein Abdulhamıd panelist olarak yer aldı. Panelin Moderatörlüğünü AR-GE ve Ekosistem Daire Başkanı Bilgehan Özbaylanlı yürüttü.

"Dijital Dönüşümün Türkiye'deki Eğitim Teknoloji Yatırımlarına Etkisi" adlı panelde; Huawei Kurumsal İş Çözümleri CIO Fatih Akgül, Sebit Genel Müdür Yardımcısı Harun Çiftçi, Ulakbim Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu panelist olarak yer aldı. Panelin Moderatörlüğünü ise YEĞİTEK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şamil Demircan gerçekleştirdi.

Son olarak Moderatörlüğünü Dijital Beceriler Daire Başkanı Sümeyye Hatice Eral'ın yaptığı "Türkiye Yüzyılı'nda Eğitimin Geleceği ve Dijital Dönüşüm" adlı panelde ise YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı; Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik, Üsküdar Üniversitesinden Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Girişimci İş İnsanı Şenol Vatanser, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar ile birlikte panelist olarak yer aldı.

TBMM'den terör saldırısına kınama... Tezkere kabul edildi TBMM'den terör saldırısına kınama... Tezkere kabul edildi

Canlı konuşmasında, MEB'in dijital dönüşüm kapsamındaki politikalarından ve maarif modelinde değerler eğitimine önem verilerek dijital dönüşüm çağının gerekliliklerine uygun olarak öğrencilerdeki becerilerin hangi noktalarda geliştirileceğinden bahsetti.

Türkiye'de eğitim teknolojileri alanında yapılacak olan yeni araştırmalara yön vermeyi, paydaşların eğitim teknolojileri alanında yaptığı iyi örnekleri, fikir ve tecrübelerini; paylaşmasına imkân ve ortam oluşturmayı amaçlayan zirvenin önümüzdeki yıllarda genişletilerek geleceğin önde gelen eğitim teknolojileri etkinlikleri arasına katılması planlanıyor.