EĞİTİM/ÖĞRETİM

81 İlde Milli Teknoloji Atölyeleri Kuruyoruz

Ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.

HEDEF KİTLE ORTAOKUL, LİSE, ÜNİVERSİTE, YÜKSEK LİSANS, DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLARI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyelerimizi kurmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Bu atölyelerde, milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlerimize destek vererek yerli ve milli sanayimiz için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek ve girişimci gençlerimizin ihtiyacı olan teknik ve mesleki eğitim süreçlerini destekleyeceğiz.” diyen Bakan Kacır detayları da paylaştı: 

ÖĞRENCİLERİN BİRLİKTE ÇALIŞIP PROJELER ÜRETEBİLECEĞİ ALANLAR TASARLANACAK

“Geleceği gençler ile kurmayı hedefleyerek, Milli Teknoloji Hamlesine ve ulusal teknolojik kalkınmaya katkı sunmak için, öğrencilerin hayal ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlayan amacıyla Milli Teknoloji Atölyeleri kurulacak. Bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımların ihtiyaç duyduğu tüm makine, teçhizat ve sarf malzemeleri bir arada bulunduran, öğrencilerin birlikte çalışıp projeler üretebileceği alanlar tasarlanacak. Vakıf ve devlet üniversitelerimiz ile TÜBİTAK destekli veya iş birliği ile yürütülen bilim merkezlerimizde atölyelerimizin kullanıma açılması hedefleniyor. Hedef kitle ise ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve mezunları.

MAKİNE, TEÇHİZAT VE SARF MALZEME DESTEĞİ SAĞLANACAK

Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerimizde Milli Teknoloji Atölyeleri kurarak, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımlara ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacak.

İKİ FARKLI DESTEK PROGRAMI

Bu kapsamda iki farklı destek programı sunuyoruz: Atölye Kurulum Projesi: En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip olması planlanan Atölyenin kurulumuna yönelik destekleri kapsayan projeler. 

Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi:  En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip ve en az 6 ay süresince hizmet vermiş Atölyenin işletme aşamalarında sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini arttırmaya yönelik destekleri kapsayan projeler

Proje kapsamında atölye demirbaş ve sarf malzemelerinin belirlenerek temin edilmesi, yarışma süreçlerinin desteklenmesi, yarışma başvuru dosyalarının değerlendirilmesi, alan uzmanları ile takımların buluşturulması, sanayi iş birliklerinin kurulması, yarışmalara teşvik edici tanıtım ve etkinliklerin desteklenmesi, eğitim programlarının düzenlenmesi, takımlara proje hazırlama konusunda danışmanlık verilmesi, bilgilendirme, farkındalık, iletişim kampanyaları yürütülmesi, planlanıyor.”

Başvurular, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi olarak yapılacak. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

{ "vars": { "account": "G-DWD9KP42D3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }