EĞİTİM/ÖĞRETİM

Ahiliğin Geleceğini Şekillendiren Kod Erzurum'da Yazılıyor

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, Erzurum'da "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" temasıyla 16 Ekimde tüm heyecanıyla başladı. Kura çekimini Bakan Yardımcımız Sayın Celile Eren ÖKTEN' in başlattığı yarışma açılışına Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali KARAGÖZ, Erzurum Valisi Mustafa ÇİFTÇİ ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN katıldı.

17 ülkeden ve 81 ilimizden 1003 kurum, 6691 katılımcı, 2687 robotla başvuru yapılan yarışmamız 19 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek. 4 gün sürecek yarışmada katılımcı ekipler 13 farklı kategoride yarışacak ve elemelerin ardından final heyecanı yaşayacaklar.

Yarışma açılışına katılan Bakan Yardımcımız Celile Eren ÖKTEN, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla yayınlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nde öne çıkan stratejiler kapsamında oluşturulan yeni okul modelleri ve Zanaat Atölyeleri gibi birçok gelişme ile Ahilik değerlerine sahip fütüvvet ehli bireyler yetiştirilmesine katkı sağlandığına değindi. ÖKTEN, Uluslararası MEB Robot Yarışmasının gençlerimizin yeteneklerini sergilemeleri, iletişim becerilerini arttırmaları ve geleceğe daha sağlam adımlarla yürümeleri için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ, Uluslararası MEB Robot Yarışmasının sadece bir yarışma değil, aynı zamanda mesleki ve teknik eğitimin önemini vurgulayan gençlerimizin teknolojik yeteneklerini sergilemeleri için fırsat sunan ve yarışmacı ekiplerimizin Ahilik geleneği ışığında kardeşlik ruhunu ortaya çıkaran bir faaliyet olduğunu dile getirdi.

Yarışmanın 2. gününde Bakanımız Yusuf TEKİN Erzurum'da yarışma alanını ziyaret etti. Yarışmacı ekiplerimizin heyecanına ve coşkusuna ortak olan TEKİN, öğrencilerle sohbet ederek tüm etkinlik alanını dolaştı.

Yarışmamıza bu sene Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ile Türk iş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) protokol kapsamında; MESS Eğitim Vakfı, ASELSAN, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi paydaş olarak katkı sağladı.

İlk kez 2007 yılında 3 kategoride başlayan bu yarışma bugün; Temel Seviye Çizgi İzleyen (ortaokul ve dengi okullar), Tasarla-Çalıştır (ortaokul ve dengi okullar), Tozkoparan Robot (ortaokul ve dengi okullar), İleri Seviye Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama, Labirent Ustası, RC Sabit Kanat Uçak, Serbest Proje, Su Altı Robot (SAR), Otonom Araç olmak üzere 13 (on üç) kategoride gerçek

{ "vars": { "account": "G-DWD9KP42D3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }