Güner Değirmenci, derneğin kuruluş sürecinden ve Eskişehir'de giderek yaygınlaşan antika kültüründen bahsetti. Değirmenci, derneğin 4 yıl önce kurulduğunu, ancak ilk yılında pandeminin etkisiyle faaliyet göstermediklerini belirtti. Eskişehir'in, Türkiye’nin sayılı koleksiyonerlerine ev sahipligi yaptıgını ifade eden Değirmenci, "Eskişehir kültür seviyesi yüksek insanların yaşadığı bir kent. Antika kültürü burada yavaş yavaş daha da yaygınlaşıyor.

Her ayın ikinci pazar günü bir AVM’nin yan tarafına kurulan Antika Pazarı, 7 farklı ilden gelen satıcıları ve Eskişehirli satıcıları bir araya getiriyor." dedi. Antika ürünlerin genellikle lüks bir ihtiyaç olarak görüldüğünü, ancak pazarda daha uygun fiyatlarla ürünlerin bulunabildiğini belirten Değirmenci, "Ülkenin ekonomik durumu ortada. Antika satın almak lüks bir ihtiyaç gibi görülüyor. Ancak burada yakın tarihin ürünleri satıldığı için çok pahalı degil. 300 liraya bir antika alabilirsiniz." diye konuştu. Ayrıca, el emeği ürünleri satan kadınların da bu pazarda tezgâh açtığını ve belediyelerden destek aldıklarını vurguladı.

Günlük 5 bin ziyaretçi

Pazarda 160 tezgâh kurulduğunu ve bu tezgâhların bazılarında aynı esnafın birden fazla tezgâh açabildiğini belirten Değirmenci, “Yüzden fazla esnaf burada para kazanmaya çalısıyor. Pazarın konumu çok kıymetli ve oldukça güzel bir yerde. Ağustos ayı içerisindeyiz ve hava çok sıcak. Bu sıcaklarda bile 3 binden fazla vatandaş pazara gelerek ürünleri inceliyor. Havalar serinlediğinde günlük ziyaretçi sayısı 5 binleri geçiyor.” dedi. Antika Pazarının yerinin degişmesiyle ilgili söylentilere de değinen Değirmenci, “Yeri değişirse bu durum bizi üzer. Böyle bir karar alınırsa bize saygı duymak düşer. Ancak mutlaka belediyeler bize uygun bir yer ayarlar.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Halk Ekmek'e robot takviyesi Eskişehir Halk Ekmek'e robot takviyesi


 

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Kaynak: Ogretmenler.Net