İl millî eğitim müdürlükleri AR-GE birimlerince yürütülen proje ve faaliyetlerde, AR-GE birimleri ve Bakanlığımız merkez teşkilatı arasındaki iş birliği ve iletişimi artırmak, yenilikçi fikir, uygulama ve faaliyet örneklerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak ve kurumsal kapasiteyi güçlendirmek amacıyla; Başkanlığımız koordinasyonunda, il millî eğitim müdürlükleri AR-GE birimlerinde görev yapan tüm personele yönelik "AR-GE Buluşmaları" programı düzenlenmektedir. Tüm yılı kapsayacak şekilde hazırlanan ve illerimize gönderilen programın takvimi 81 ilimizin tamamının sunumunu gerçekleştirmesiyle Aralık 2025'te sona erecektir.
81 ilden 600'ün üzerinde AR-GE Birimi çalışanın katılımlarıyla gerçekleştirilen AR-GE Buluşmaları 2025 programının ilkinde; Adana, Adıyaman ve Afyonkarahisar illerimiz sunumlarını tamamlamışlardır.
Strateji Geliştirme Başkanımız Sayın Ercan TÜRK, "AR-GE Buluşmaları 2025" programı için şu ifadeleri kullandı:
İl millî eğitim müdürlüğü AR-GE Birimleri tarafından 2025 eğitim öğretim yılı içinde hayata geçirilmesi planlanan projelerin uygulanması ve sonuçlarının daha sağlıklı ilerleyebilmesi için el birliğiyle çalışmanın ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Eğitim camiası olarak geride bıraktığımız yıllar içerisinde elde ettiğimiz birikimi önümüzdeki dönem faaliyetlerinde de etkili bir şekilde kullanarak çalışmalarımızın niteliğini daha da artırmaya devam edeceğiz. Söz konusu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyor, yıl içerisinde gerçekleşecek tüm programların hayırlara vesile olmasını diliyorum.