Öğrencilere; okul öncesi döneme ait psiko-motor gelişim, dil gelişimi, duygusal gelişim, sosyal gelişim, bilişsel gelişim, dinî gelişim, ahlaki gelişim alanlarına yönelik bilgi, beceri ve farkındalık kazandırılması amaçlanmaktadır.

Bohça Mağazası'nda, geleneksel Türk el sanatlarının eşsiz örneklerinden oluşan eserler bulunmakta Bohça Mağazası'nda, geleneksel Türk el sanatlarının eşsiz örneklerinden oluşan eserler bulunmakta

Ayrıca okul öncesi yaş grubunun şahsiyet oluşumunda ve sosyokültürel kimlik gelişimindeki etkisi, çocuğun bu dönemde ahlak ve inanç muhtevalı eğitimine yönelik ihtiyaçlarının giderilmesi, millî, manevi ve ahlaki açıdan genç nesillerin yetiştirilmesinde öncü olan erken çocukluk eğitimi, özel eğitim ve aile eğitimi alanlarında da atölye çalışmalarıyla becerilerini geliştiren gençlerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu doğrultuda; Daire Başkanımız Sayın İhsan Erkul, 14 farklı ilde bu programı uygulayan 19 okulumuzun 35 okul müdürü ve programda görevli çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeninin katılımı ile 16-17-18 Aralık 2024 tarihlerinde İstanbul Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Semineri" yapıldı.

Üç gün süren seminerde;

  • İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Güldüm Ağırakça, "Türkiye'de erken çocukluk döneminde din, ahlak ve değer öğretimi "
  • Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Sapasağlam, "0-72 ay çocukların fiziksel, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal gelişimi" ve  "Çocukta duygusal ve davranışsal problemler"
  • İstanbul Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsa Kaya, "Okul öncesi değer öğretiminde oyun ve oyuncak atölyesi"
  • Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Öz, "İslam'da çocuk eğitim, ahlak ve değer öğretimi"
  • Eğitmen Erdem Çakı, "Okul öncesi değer öğretiminde müzik ve dramatik etkinlikler"

konularında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundular. Ayrıca Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Programı'nda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik tecrübe paylaşımları ve atölye çalışmalarıyla programın geleceğine yönelik öneriler hazırlandı. Seminer, kursiyerlerimizin görüş, öneri ve değerlendirmelerinin alındığı kapanış programı ile sona erdi.