EĞİTİM/ÖĞRETİM

Diyarbakır Tavşantepe İlkokulu'nda Psikososyal Çalışmalarımız Devam Ediyor

Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda il/ilçe psikososyal destek hizmetleri ekipleri tarafından, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik yürütülecek çalışmalar için belirlenen yol haritası kapsamında bir hafta boyunca çalışmalar yapıldı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Mustafa OTRAR, Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Serpil ALTUNCU VAROL ve Bakanlık psikososyal destek saha koordinatörleri Diyarbakır'da yaşanan olaya ilişkin psikososyal destek çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Diyarbakır ili Tavşantepe İlkokulu'nda Bayrak töreninde öğrenciler ve öğretmenleri ile bir araya gelmişti.

Bakanlığımız koordinasyonunda il/ilçe psikososyal destek hizmetleri ekipleri tarafından, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik yürütülecek çalışmalar için belirlenen yol haritası kapsamında bir hafta boyunca çalışmalar yapıldı.

Diyarbakır ili Tavşantepe İlkokulu'nda bir hafta boyunca;

·     Psikososyal müdahale çalışmasının birinci gününde okula gelen 26 öğrenciye ve 4 öğretmene bu programın ilk aşaması olan psikolojik ilk yardım çalışması yapıldı.

·     Bu süreçte yoğun bir şekilde etkilenen öğretmenlerin duygu ve düşüncelerini paylaşmaları sağlandı.

·     Okul personelinin birbirine desteğinin altı çizilmiş ve okulun gereksinimleri belirlenerek giderilmesi noktasında çözümler sunuldu.

·     Öğrencilerle yapılan çalışmada ise çocukların fiziksel ve duygusal ihtiyaçları belirlenmiş olup, öğrencilerin okula uyumunu sağlamak, ihtiyaçlarını belirlemek, duygu ve düşüncelerini paylaşmak amacıyla etkinlikler yapıldı.

·     Psikososyal müdahale çalışmasının ikinci gününde öğretmenlerle psikososyal destek çalışmasında yer alan zorlayıcı bir yaşam sonrasında ortaya çıkabilecek tepkilerle ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

·     Çocuklarla ilgili yapılacak olan psikoeğitim çalışmaları başladı.

·     Psikososyal müdahale çalışmasının üçüncü gününde 34 öğrenciyle psikoeğitim çalışmasının ilk oturumu yapıldı.

·    Öğrencilerin zorlayıcı bir yaşam olayından sonra bedenimizde, davranışlarımızda, düşüncelerimizde ve duygularımızda meydana gelen değişikliklerden bahsedilip farkındalık oluşturuldu.

·     Öğrencilere yapacakları çalışmalarda kullanmaları amacıyla Psikososyal Kiti dağıtıldı.

·     Psikososyal müdahale çalışmasının dördüncü gününde öğrencilerle psikoeğitim çalışmaları devam etti.

·     Etkinlikler yapıldıktan sonra ebeveynler için zorlayıcı bir yaşam olayı sonrasında yapacaklarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı psikososyal yardım broşürü dağıtıldı.

·     Aynı zamanda öğretmenlerin faydalanmaları için de psikososyal yardım broşürü öğretmenlere dağıtıldı.

·     Psikososyal müdahale çalışmasının beşinci gününde öğrencilerle psikoeğitim çalışmaları tamamlandı.

·    Etkinliklerde zorlayıcı bir yaşam olayından sonra rutin yaşamın devam ettirilmesi ve ortaya çıkan stres tepkileriyle baş etme, geleceğe yönelik olumlu bakış açısı kazanma ve umut çalışmaları yapıldı.

·     Öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik bir sonraki hafta yapılacak olan çalışmalar planlandı. 

Bakanlığımız Diyarbakır ili Tavşantepe İlkokulu'nda yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir. Bu süreçte öğrencilerimizin üstün yararı için ihtiyaçlar doğrultusunda gereken her türlü desteği sunmaya devam edecektir.

{ "vars": { "account": "G-DWD9KP42D3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }