MEMUR

DMK kanun teklifi görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen’in görüş ve taleplerini iletildi

Türk Büro Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş GÜNEY, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “DMK ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapan” DMK kanun teklifi görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen’in görüş ve taleplerini iletti

Türkeş Güney

@TurkesGuney

Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak;

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde; Türkiye Kamu-Sen’in görüş ve taleplerini açıklamak üzere komisyonda yerimizi aldık.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; bugün saat 15.00’de görüşmeleri başlayan; “DMK ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapan” kanun teklifi üzerinde; sendikamız Türkiye Kamu Sen adına; komisyon başkanı Sn.Mehmet Muş tarafından bize tanınan “2 dk.lık” süre içerisinde;

1-Kanun teklifinde yer alan, sözleşmeden kadroya geçen personele 8 yıla bir kademe verilmesi imkanından 4/C’den 4/B’ye geçen personelinde faydalandırılması,

2-1.Dereceye gelen memurlarımıza 3600 ek gösterge verilmesi,

3-İlave ek ödemenin memur emekli maaşlarına yansıtılması,

4-Yardımcı Hizmetli Sınıfının kaldırılması,

5-5510 sayılı yasada 2008 öncesi ve sonrası ayrımının kaldırılarak, memurların tek çatı altında toplanması,

6-28.11 Mağdurlarının kadroya alınması,

7-Kamu mühendisleri ile ilgili verilen kanun teklifinin ele alınması,

8-Kariyer uzmanlar arasındaki merkez taşra ayrımının kaldırılması,

9-2016’dan sonra göreve başlayan memurlara ilave 1 derece verilmesi,

10-Sosyal yardımların ve harcırah tutarlarının günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmesi,

Konuları başta olmak üzere memurlarımızın sorunlarını dile getirmek için söz aldım.

2 dakikalık zaman diliminde bazılarını dile getirdim, bazılarına komisyon başkanının mikrofonumuzu kapatması nedeniyle imkan olmadı.

 Bu esnada komisyondan belirli bir meslek grubuna özel düzenleme yapılacağı yönündeki duyumlar üzerine, özel düzenlemelerin, kamu personel rejiminde yeni sorunlara yol açtığına inandığımız için bu düzenlemelerin yapılmaması için, komisyondan paylaşım yaptık.

 Bizim Türkiye Kamu-Sen olarak talebimiz, kamu personel rejiminin bir bütün olarak ele alınması, buna göre düzenlenme yapılmasıdır. Düzenleme yapılacaksa, Türkiye Kamu-Sen olarak TBMM’ye taşıdığımız başta kamu mühendisleri ile ilgili kanun teklifinin ele alınmasıdır.

 Kamu personel rejimini bir bütün olarak görmeyen, dezavantajlı meslekler dediğimiz kamu mühendis ve kamu avukatlarını içine almayan düzenlemeleri kabul etmiyoruz.

{ "vars": { "account": "G-DWD9KP42D3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }