Memur-Sen

@MemurSenKonf

Emekliler Örgütlenme Özgürlüğünü Elde Etsin, Etkilendiği Toplu Sözleşme Masasını Etkilesin! Görev Aylığı-Emekli Aylığı arasındaki oranın %45 seviyelerine gerilediği, ilave seyyanen ödemenin emeklilere ısrarla yansıtılmadığı, “emekli olanların keşke olmasaydım” görevde olanların ise “ emeklilikte ne yapacağım” sorularının haklı olarak yükseldiği bir dönemdeyiz. 5510’a tabi personelin görev aylığının %50’si prime esas kazanca dahil ve ileriki süreçte emekli aylıkları bugünkünden çok daha düşük olacak.

Devlet Memurları Kanunu değişiyor! Devlet Memurları Kanunu değişiyor!

SGK’yı Hazine üzerinden fonlama yerine “maaş ve ücretlerde kayıp olmayacak şekilde” bütün gelirleri prime esas kazanca dahil ederek hem hazineyi rahatlatalım hem de ileride oluşacak sosyal maliyeti şimdiden önleyelim.

“Emekliler Yılını” geride bırakmadan, emeklileri de yeni yıla taşıyalım.

İlave seyyanen ödemeyi emekli aylıklarına yansıtalım,

Aylık bağlama oranını güncelleyelim,

“Hangi yılda emekli olmalıyım” sorularını ve sorunlarını ortadan kaldıralım,

Emeklilerin örgütlenmeleri önündeki fiili ve fikri engelleri aşalım İSTİYORUZ

Kamu Görevlileri ve Emeklileri İçin Yeni Bir Toplu Sözleşme Yasası Şart Genel Başkanımız Ali Yalçın: 4688 sayılı yasa mutlaka ötelenmeden konuşmalı, tartışılmalıdır. Mevcut kanunla 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecini sağlıklı bir şekilde yürütmenin, sorunlara çözüm üretmenin ve beklentileri karşılamanın mümkün olmadığını belirtmek isterim. Mevcut kanun çatalla çorba içmemizi, kalburla su taşımamızı istiyor. Memur-Sen'in ve tamamında yetkili sendikalarının ortak kanaati şudur; geçmişte üç defa Hakem Kurulu'nda kamu görevlilerine ve emek örgütlerine yaşatılan mağduriyet göz göre göre bir daha yaşatılmamalıdır. Kamu görevlilerini ve emeklileri kapsayan yeni bir toplu sözleşme yasası, gündemdeki "yeni yılda yeni anayasa" konusu kadar elzemdir. Kamu görevlileri olarak yeni toplu sözleşme yasası konusunu da yeni anayasa konusu ile eşdeğer olarak değerlendiriyoruz. Bu çok büyük bir ihtiyaç. Çünkü 3.750.000 kamu çalışanını, 2,5 milyondan fazla memur emeklisini ve toplamda 6,5 milyona ulaşan devasa bir kitlenin milli gelirden alacağı payı belirleyen bu masanın mutlaka ve mutlaka ciddiye alınması gerekiyor.