Genç girişimcilerin desteklenmesi, yapılan çalışmaların tanıtılması ve yeniliklerin takip edilmesi amacıyla planlanan etkinliğe; YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, Ar-Ge ve Ekosistem Daire Başkanı Bilgehan Özbaylanlı, Dünya Bankası temsilcileri, öğretmenler ile çeşitli illerden gelen lise öğrencileri katıldı.
Program, Genel Müdür Mustafa Canlı'nın açılış konuşmasıyla başladı.Etkinliğinin asıl gayesinin öğrencilerin birbirleriyle etkileşime geçerek network kurmaları ve bu sayede iş hayatında avantaj kazanmaya daha erken yaşta başlamaları olduğunu belirten Canlı, "Network, günümüz iş dünyasının en güçlü araçlarından biri. Güçlü bir networke sahipseniz iş ortamlarında o kadar avantajlı olursunuz. Bu ağı ne kadar erken kurmaya başlarsanız o kadar güçlü iş potansiyeli ve fırsatlar elde edersiniz. Ayrıca işinizi tutkuyla yapmanın gücü, size uzun vadede başarı getirir. Girişimcilik konusunda ise cesur adımlar atarak karşılaştığınız her engelin sizi daha da güçlendireceğini bilmelisiniz. Bakanlık olarak genç girişimcilere büyük önem veriyoruz. Bu noktada sizlerin başarıya ulaşması için her türlü fırsatı sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Programın devamında, StartupCentrum Kurucu Ortakları Sami Karputlu ve Müge Bezgin konuşmalarında; girişimcilik yolculuğuna çıkmak isteyen gençlere, kendi şirketlerini kurma süreçlerinden ve girişimcilik deneyimlerinden bahsederken Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine dair bilgiler de paylaştı.
Konuşmaların ardından, girişimci öğrenciler proje sunumlarını gerçekleştirdi. Şırnak'tan Edirne'ye, Adana'dan Ordu'ya TEKNOFEST 2024, TUBİTAK ve ulusal yarışmalarda dereceler elde eden 15 farklı ekip, projelerini tanıttı. Bunların arasında "Mantar Kökünden Ambalaj Üretimi Projesi" ile TEKNOFEST birincisi olan lise öğrencileri de yer aldı.
Genç girişimciler, elektrikli araçlardan elektrikli bisikletlere, roketlerden su altı araçlarına ve eğitim teknolojilerinden çevresel sorunlara kadar çözüm üreten projeleriyle geniş bir ürün yelpazesi sundu. Bu süreçte, birbirleriyle fikir alışverişinde bulunarak önemli bir deneyim kazandılar.
Programın ikinci gününde, proje ekipleri kendileri için kurulan stantlarda, Ankara'nın çeşitli okullarından gelen öğrenci ve öğretmenlere projelerini tanıttı. ETKİM'de sergilenen Elektrikli Araç ve Elektrikli Bisiklet'in deneme sürüşleri ise katılımcılarda heyecan uyandırdı.
İki gün süren ETKİM Genç Fark Yaratanlar Programı, gençlerin birbirleriyle iletişime geçerek fikir ve öneri paylaşmalarına, network ağının ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sunarken yaklaşık 250 katılımcı da etkileşimde bulunma fırsatı buldu.