EĞİTİM/ÖĞRETİM

"Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim Kursu" Gerçekleştirildi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip okullarında görev yapan öğretmenlere yönelik tertiplenen "Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Kursu" Mersin'de gerçekleştirildi.

Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarındaki yönetici, öğretmen ve öğrencilerin sınai mülkiyet farkındalığını artırmak, yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikrî ürünlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamak amacıyla Mersin Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde gerçekleştirilen Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Kursu'na, 81 ilden imam hatip okullarında görev yapan farklı branşlarda öğretmenler katıldı.

Eğitimin açılış gününde konuşan Genel Müdürlüğümüz ARGE ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, okullarda yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Okullardaki eğitim süreçlerine değinerek fikrî ve sınai mülkiyet hakları, patent, faydalı model, tasarım ve tescil çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Akademik olarak başarılı öğrencilerin imam hatip liselerini tercih etmeleri gerektiğini ve imam hatip okullarındaki ARGE çalışmaları ve inovatif yaklaşımlarla öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde tertiplenen yarışmalara katılım sağlayarak çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti.

Yürütülen projeler ve yapılan çalışmalarda patent, faydalı model, marka, tasarım ve tescille ilgili hamlelerin olduğu bir dönem yaşandığını belirten Tecir, inovatif düşünce temelli; toplumun değerlerini, kültürünü benimsemiş; devletine, milletine bağlı; ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak öğrencilerin yetiştiği okullarda sınai mülkiyet alanında yapılacak çalışmaların son derece önem arz ettiğini ifade ederek katkılarından dolayı Türk Patent ve Marka Kurumu'na teşekkür etti.

21-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanlarının eğitim verdiği Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Kursu'nda; patent, faydalı model, marka, tasarım, temel kavramlar, dijital tasarım, model tasarım, tarifname, istem başlıklarıyla devam eden teorik eğitimin yanı sıra bire bir uygulamalı patent, faydalı model, tasarım başvurusu eğitimleri de yer aldı.

{ "vars": { "account": "G-DWD9KP42D3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }