Bakanlığımız ile OECD iş birliğinde düzenlenen "Geleceği Şekillendirmek: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çevrim içi seminerinde, Türkiye'nin eğitim sistemine yönelik yenilikler ve 21. yüzyılın ihtiyaçlarına yanıt veren çözümler ele alındı. 

Seminerde OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher ve Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü temsilcisi tarafından sunumlar yapıldı. Andreas Schleicher, PISA 2022 sonuçları, dijitalleşme, eğitimde kaynakların verimli kullanımı, eğitime katılım ve öğretmenlik mesleği konularında değerlendirmeler yaparak Türkiye'nin eğitim alanındaki reformlarına yönelik yapıcı açıklamalarda bulundu. 

Lise Öğrencileri, Küçük Ölçekli Su Altı Aracı Üretti Lise Öğrencileri, Küçük Ölçekli Su Altı Aracı Üretti

Bakanlığımızın müfredat geliştirme ve uygulama süreçlerini ele alan Ortaöğretim Genel Müdürlüğü temsilcisi ise Türkiye Yüzyılı Eğitim Modeli ile hayata geçirilen yenilikleri katılımcılarla paylaştı. Bu kapsamda, sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu, kaliteli ve kapsayıcı eğitim anlayışının detayları aktarıldı.

Çok sayıda Bakanlık personelinin katılımıyla gerçekleşen seminer, Türkiye'nin eğitim politikalarının uluslararası alanda daha geniş bir perspektifle ele alınmasını ve tanıtılmasını sağladı.