GÜNDEM

Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, Kars Ve Iğdır’daydı

Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, Kars Ve Iğdır’daydı

Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı İsa Barış ile birlikte 18.09.2024 tarihinde Kars İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Kars Belediye Başkanı Ötügen Senger ve Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel’i ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Dolgun ve Barış, Kars Şubemizin teşkilat toplantısına da katıldı. Toplantıda Kars Şube Başkanı Ozan Ağadedeoğlu ile şube yönetim kurulu üyeleri, önceki dönemlerde İLKSAN yönetim kurulu başkanlığı ve Kars Şube başkanlığı yapan ve emekli olan Harun Yenice, ilçe ve işyeri temsilcileri ile üyelerimiz de hazır bulundu. Toplantıda İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı İsa Barış, Harun Yenice’ye emekli olmasından dolayı plaket verdi.

Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 19.09.2024 tarihinde ise ardından Iğdır’da temaslarda bulundu. 125.Yıl Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve idarecilerle bir araya gelen Dolgun; Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır İl Başkanı Hüseyin Ateş, Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Çelikten, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Turkay Otay ve Iğdır Aralık İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Demirel ile şube müdürlerini ziyaret etti.

Dolgun, Iğdır Şubesi’nin istişare toplantısına da katıldı. Toplantıda Iğdır Şube Başkanı Ali Arslan, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ile üyelerimiz hazır bulundu.

Danıştay kararını ısrarla beklemek, atama yapmamak, bu konuda inatlaşmak neden?

Toplantılarda konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, Türk Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmaya göre geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 79 ilde 101 bin 350 norm açığı olduğunu, yine 79 ilde 72 bin 723 ücretli öğretmen çalıştırıldığını söyleyerek, “Nitekim Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in son yaptığı açıklamaya göre ülkemizde norm kadro açığı 104 binden fazla. 75 bine yakın ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığı da göz önüne alındığında, bu sayının norm açığını kapatmaya dahi yeterli olmadığı rakamlara yansımaktadır. Hal böyleyken ısrarla Danıştay kararını beklemek, atama yapmamak, bu konuda inatlaşmak neden? Şu anda yapılması gereken, tüm adaylara KPSS puanına mütenasip mülakat puanı verilmesinin sağlanmasıdır” dedi.

Bir brüt ile iki brüt asgari ücret tutarında Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmelidir.

Öte yandan öğretmenlerin mahrumiyet bölgelerinde gönüllü olarak görev yapmalarını teşvik etmek ve öğretmen açığını gidermek amacıyla Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesi gerektiğini kaydeden Dolgun, “Türk Eğitim Sen, MEB’e gönderdiği tekliflerinde zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimiz için bölgenin derecesine göre 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret tutarında Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesini teklif etmiştir.  Talebimiz yeniden TBMM gündemine gelecek olan ÖMK görüşmelerinde bu konuda bir düzenleme yapılmasıdır” diye konuştu.

İhtiyaç oranında kadrolu hizmetli personel alımı yapılmalıdır.

Okullardaki yardımcı hizmetli personel açığına dikkat çeken Dolgun, “İş-Kur ile yapılan protokole göre; okullarda görevlendirilecek personel ilk ay haftada 5 gün, takip eden aylarda da 3 gün çalışacak. O halde soruyorum: “Okulların haftanın 3 günü değil, her gün eğitim-öğretime hazır olması gerekmez mi? Temizliğin düzenli yapılması, önümüzün kış mevsimi olduğu düşünüldüğünde hijyen tedbirlerinin en üst düzeyde alınması doğru olmaz mı? 3 gün çalıştırdığınız personelin diğer günler işlerini kime yaptırmayı planlıyorsunuz?  Çok açık söylüyorum: Palyatif tedbirlerle bu sorunu çözemezsiniz. Yapılması gereken, ihtiyaç oranında kadrolu hizmetli personel alımı yapılmasıdır. Aksi kabul edilemez!” dedi.

{ "vars": { "account": "G-DWD9KP42D3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }