Atölyeye katılan Bornova Belediyesi çalışanları, Eğitmen şef Selin Güloğlu anlatımıyla Kınalı Bamya Tempura & Bravas Sos, Kınalı Bamya öcce & sumaklı yoğurt sos ve geleneksel bamya çorbası pişirdiler. Bamyayı şoklayıp kaplama hamurla derin yağda kızartan katılımcılar domates sos ile servis etti. Klasik öcceyi (mücver) bamya ekleyerek pişiren katılımcılar, sumaklı yoğurt sos ile sundu. Bamyanın tatlı tariflerinde de kullanımını yaygınlaştırmak adına yapılan Kınalı Bamyalı cheesecake de beğeni aldı. Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı Yönetici Şefi Selin Güloğlu, coğrafi işaretli olan kınalı bamyanın farklı tariflerle kullanımı yaygınlaştırmak ve füzyon mutfak çerçevesinde tarif zenginliğini yaratmak amacıyla bu atölyeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Birlikte tattılar
Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ise içerdiği vitamin, mineral, lif içeriği ve antioksidan özelliği ile sağlık açısından da birçok faydası bulunan kınalı bamyayı modern tarifler ve farklı pişirme teknikleri kullanarak İzmir halkına tanıtmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de, coğrafi işaretli Bornova Kınalı Bamyası’nın hem üretimi hem de tüketimini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Yaşar Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz Kınalı Bamya Atölyesi’nde ilçemize özgü bu özel bamya türü, özgün tariflerle yeniden yorumlandı. Çok keyifli bir atölye oldu” dedi. Atölye sonunda Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aylin Güney Gevrek, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve katılımcılar hep birlikte yapılan yemekleri tattı.
* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.