“4688 sayılı Yasanın  21. maddesi Kamu Personel Danışma Kurulunun her yıl Mart ve Kasım aylarında toplanmasını öngörmektedir.

Hal böyle iken 2024 yılı içerisinde Kurul hiç toplanmamıştır. 2024 Kasım ayında KPDK memurların acil çözüm bekleyen sorunları ile ilgili toplanmalıdır.

Kurul gündemine yüzlerce konu değil, acil çözüm bekleyen temel sorunlar alınmalıdır.

Kurul, tüm konfederasyonların katılımı ile gündemdeki aşağıda belirttiğimiz acil konulara ilişkin kararlar almadan dağılmamalıdır.

MEMURLARA İKRAMİYE HAKKI TANINMALIDIR

Toplantının  en acil gündemi “memurların ikramiye hakkı” olmalıdır.

Memurların 4688 sayılı Yasadan kaynaklanan ikramiye hakkına kavuşmalarının zamanı gelmiştir.

“Kamuda çalışan işçilerin bu hakkı 6772 sayılı Yasa kapsamında 1956 yılından beri kullandıkları, kadroya geçen taşeron işçilerinin de ikramiye haklarını kullanmaya başladıkları, buna karşılık  kamuda memurların da ikramiye hakkı olduğu ancak bugüne kadar sürüncemede bırakıldığı hatırlanmalı ve hatırlatılmalıdır.

EMEKLİ AYLIKLARINDA DÜŞÜŞ ÖNLENMELİDİR, SEYYANEN ARTIŞ EMEKLİLİLERE DE YANSITILMALIDIR

Memurların emekli olmaları durumunda emekli aylıkları, çalışırken aldıkları aylığa yakın oranda olacak şekilde yasal düzenleme yapılmalıdır.

Emek Mücadelemizde 1007 Kazanım Emek Mücadelemizde 1007 Kazanım

Aynı zamanda seçim öncesi memurlara verilen 8.077 TL seyyanen artış Sn Cumhurbaşkanı tarafından emeklilere de aynen yansıtılacak denmesine rağmen emekliler seyyanen artıştan yararlanamamıştır.

Zamanında verilen seyyanen artış katsayıya bağlanmış ve günümüzde 14 BİN TL’nin üzerinde bir rakama tekabül etmektedir.

Emekliliğe yansımayan seyyanen artış için ilgili düzenlemeler ele alınmalı ve bu artış emeklilerimize de yansıtılmalıdır.

EHLİYET, LİYAKAT VE SADAKAT İLKESİNE UYULMALIDIR

Kamuda yapılacak atamalarda artık bir evrensel ilke olan ehliyet, liyakat, Anayasaya ve Devlete sadakat kuralının hayata eksiksiz geçirilmesi sağlanmalıdır.

Her ne suretle olursa olsun KPSS puanını işlevsiz hale getiren mülakat uygulanmasına son verilmelidir.

KATSAYI VE EK GÖSTERGE  ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLMELİDİR

Kamuoyunda 3600 ek gösterge sorunu olarak bilinen katsayı ve ek gösterge adaletsizliğine çözüm bulmak amacıyla yapılan düzenleme başta yönetici konumundaki şeflerimiz olmak üzere birçok kamu görevlisini saf dışında bırakmıştır. Çözümü çok basit olan yeni yapılacak düzenleme ile birlikte 1. Dereceye düşen tüm kamu çalışanları 3600 ek göstergeden yararlanmalıdır.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI KALDIRILMALIDIR

Taşeron işçilerinin kadroya geçirilmelerinden sonra özellikle anlamı kalmamış olan,   zaten tamamına yakını lise, ön lisans ve lisans eğitimini tamamlamış olan yardımcı hizmetler sınıfı personelinin bu sınıf kaldırılarak eğitim durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmesi sağlanmalıdır.

VERGİ MAĞDURİYETİNE SON VERİLMELİDİR

Tüm kamu görevlilerini kapsayan vergi dilimi mağduriyetine, vergi oranının % 10’da sabitlenmesi ile son verilmelidir.

YILLIK İZİNLER İŞGÜNÜ OLARAK VERİLMELİDİR

Kamu görevlilerinin yıllık izinleri de, işçilerde olduğu gibi işgünü olarak verilmelidir.

ÜYELİK VE ÇEKİLME İŞLEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLMELİDİR

Kamu görevlileri sendikalarına üyelik ve üyelikten çekilme işlemlerinin işçi sendikalarında olduğu gibi e-Devlet üzerinden ve elektronik ortamda gerçekleştirilmelidir.

Yukarıda sıraladığımız hususlar acil çözüm beklemektedir.

KPDK toplantısını anlamlı hale getirmek, ciddiye alınmasını sağlamak belirlenecek ortak görüş ve alınacak kararlarla mümkündür.

Sözünü ettiğimiz temel sorunların toplantı gündemine alınması kadar bu çerçevede yapılacak her türlü katkı, eylem ve etkinliğe BASK olarak açık destek vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.”