Farklı branşlarda bu senaryoların kullanımını desteklemek ve okullarda etkin şekilde yaygınlaştırmak amacıyla, 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında Balıkesir'de "Yenilikçi Yaklaşımlar ve Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu" düzenlendi. Bu kursa, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 60 ilköğretim matematik öğretmeni katıldı.
Kurs kapsamında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı, öğrenme çıktıları, beceriler ve yaklaşımlar açısından ele alındı. Ayrıca, yenilikçi yaklaşımlarla teknoloji kullanımı ve ölçme değerlendirme yöntemleri üzerinde duruldu. Katılımcılara teknoloji odaklı öğrenme senaryoları tanıtıldı ve bir öğrenme senaryosu geliştirme atölyesi düzenlendi.
Aynı tarihlerde, Aksaray Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde "Kodlama Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi Kursu" gerçekleştirildi. FATİH eğitmenlerinin görev aldığı bu eğitime, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul seviyelerinden 40 öğretmen katıldı. Eğitimde öğretmenler, algoritmik düşünme, akış şeması ve bilgi işlemsel düşünme üzerine yoğunlaştılar. Katılımcılar, akış şeması ve mBlock kullanarak çeşitli problem durumlarını çözümlediler. Bu kurs sayesinde farklı branşlardan gelen öğretmenler, kendi bölgelerinde kodlama eğitimi düzenleyebilecek.
Bununla birlikte, YEĞİTEK UZEM Salonunda düzenlenen "Kurum İçi Personel Eğitimleri"nin dördüncüsü de tamamlandı. Genel Müdürlük personelinin mesleki yeterliklerini artırmak, ortak bir bakış açısı kazandırmak ve yürütülen işlerin niteliğini yükseltmek amacıyla, alan uzmanları ve akademisyenlerin katılımıyla yüz yüze eğitimler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu haftaki eğitimde EBA ve ÖBA platformlarına içerik hazırlayan personelimize yönelik "İleri Seviye Etkileşimli İçerik Hazırlama" eğitimi verildi. Eğitimde, hazırlanan e-içeriklerin kalitesinin artırılması hedeflendi.