EĞİTİM/ÖĞRETİM

Öksüz, Dijital İşyerleri ve Güvenlik: Sınır Ötesi Sosyal Diyalog Seminerine Katıldı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamza Öksüz, 10-11 Ekim 2024 tarihlerinde, Kuzey Makedonya, Ohri şehrinde gerçekleşen, EZA ve AB’nin desteği ile UNASM Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Dijital İşyerleri ve Güvenlik: Sınır Ötesi Sosyal Diyalog” temalı uluslararası seminere katıldı.

Seminerde bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Öksüz, dijitalleşmenin ve sınır ötesi sosyal diyaloğun önemine vurgu yaptı. Öksüz, “Memur-Sen Konfederasyonu olarak bu tür organizasyonları, deneyim paylaşımı, sorunların tespiti ve ortak çözümler üretebilmek açısından son derece faydalı buluyoruz” dedi. Memur-Sen’in dijitalleşmeye yönelik attığı adımları paylaşan Öksüz, Memur-Sen olarak insan emeğini tarihin en büyük değeri olarak gördüklerini ve dijitalleşmenin, gerekli önlemler alındığı takdirde insan emeğine tehdit değil fırsat sunduğunu belirtti.

Konuşmasında; ‘İnsan teknolojiye değil, teknoloji insana hizmet etmeli’ anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Öksüz, dijitalleşmeden en iyi şekilde faydalanmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, Memur-Sen'e bağlı tüm sendikaların dijital üye takip sistemini uygulamaya geçtiğini ve üyeler ile çocuklarına uzaktan eğitim imkânı sağladıklarını ifade etti. Hamza Öksüz ayrıca, konfederasyonun üyelerine özel olarak sosyal sendikacılık kapsamında dijital indirim uygulaması başlattığını duyurdu. AB projelerine de değinen Öksüz, dijitalleşme ve yapay zekanın çalışma hayatına etkileri üzerine yapılan çalışmalara dikkat çekti.

“Milli yazılımın geliştirilmesine ihtiyaç var”

Sınır ötesi sosyal diyaloğun önemini bir kez daha vurgulayan Hamza Öksüz, küresel işbirliklerinin mevcut sorunların çözümü, teknolojinin refah için kullanılması ve adil bir dünya inşası için gerekliliğini belirtti. Konuşmasının devamında, 21 Ekim 2022 tarihinde UNASM’ın da üyesi olduğu ILC’nin kurulmasına değinen Öksüz, bu kuruluşun emek ve alın terinin kutsallığını uluslararası alanda daha da güçlendirmek amacıyla faaliyet gösterdiğini ifade etti. Öksüz, küresel sahnede Türkiye’nin dijitalleşme alanındaki önceliklerine de değindi ve dijital platform çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaların altını çizdi. Sınır Güvenliği ve Milli Yazılımın Önemi İsrail’in Lübnan’da iletişim cihazlarını patlatması olayına da değinen Hamza Öksüz, bu durumun teknolojinin sınır güvenliği üzerindeki tehditlerini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı gibi, milli yazılımın geliştirilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu belirtti. 

{ "vars": { "account": "G-DWD9KP42D3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }