2024-2025 eğitim öğretim yılında Kutadgu Bilig ve Türk destanları olarak iki temada gerçekleştirilen proje ile öğrencilerimizi Türk kültür tarihinin temel taşlarından biri olan Kutadgu Bilig ve Türk Destanlarıyla tanıştırmayı aynı zamanda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bütüncül bir yaklaşımla, akademik başarıları yanında sosyal ve duygusal becerilerinin geliştirilmesini, millî ve manevi değerlerimizi koruyan, yücelten, insani değerleri kucaklayan ve eleştirel okuma becerisine sahip genç yazarların yetiştirilmesine katkı sunmayı hedefliyoruz.

İlkokul Öğrencileri, Günlük Yaşam Becerilerini Atölyelerde Deneyimliyor İlkokul Öğrencileri, Günlük Yaşam Becerilerini Atölyelerde Deneyimliyor

İki aşamada gerçekleştirilen Oku-Yorum, Yazı-Yorum Projesi'nin Oku-Yorum isimli ilk aşamasında; eleştirel okuma becerisinin kazandırılması hedefi doğrultusunda, öğrencilere nesnel ve öznel eleştiri yapabilme, bilgileri sentezleyebilme, özgün bakış açısı geliştirebilme becerilerini kazandırmaya yönelik etkinlikler kapsamında 4 Aralık 2024 tarihi saat 20.00'da Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz KARTALLIOĞLU hocamızın engin bilgileri ışığında söyleşi programı gerçekleştirilmiştir.

Fen ve sosyal bilimler liseleri öğrencileri ve proje yürütücüsü öğretmenlerimizin katılım sağladığı söyleşi programına Kutadgu Bilig eserinin yazarı ve yazıldığı dönem hakkında bilgiler verilerek başlanmıştır. Kutadgu Bilig'in kim için yazıldığı ve yazılış amacı, eserin temelleri, devlet modeli, dünyevî duygular ve insanlara verilen öğütler beyitlerden örnekler verilerek açıklanmış ve Kutadgu Bilig nüshaları hakkında konuşulmuştur.

Kutadgu Bilig okumaları eleştirel okuma faaliyetleri kapsamında fen ve sosyal bilimler liseleri kendi bünyelerinde etkinlikler gerçekleştirmeye devam etmektedir.