Türk Eğitim Sen Basın işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram,  19.12.2024 tarihinde Samsun’da bir dizi temaslarda bulundu. 

Erhan Bayram ilk olarak, Samsun 1 No’lu Şube yönetimi ile birlikte Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Ağar’ı ziyaret etti.

Daha sonra Bayram, Samsun 1 No’lu Şubenin istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, Samsun 1 No’lu Şube Başkanı Güngör Bağ ve şube yönetim kurulu üyeleri, şube kadın komisyonu üyeleri, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri ile ilçe ve üniversite temsilcileri de hazır bulundu.  

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, Samsun 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ile birlikte Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’yı makamında ziyaret etti.

Erhan Bayram, daha sonra Samsun 2 No’lu Şubenin de istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Şube Başkanı Bünyamin Kamçı ve şube yönetim kurulu üyeleri, şube kadın komisyonu üyeleri, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri ile ilçe temsilcileri de hazır bulundu.  

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hazırlanması, çıkarılması ve önemli kazanımların elde edilmesinde Türk Eğitim Sen’in inkâr edilemez bir gayreti, emeği, alın teri var.

Toplantılarda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bayram, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksiklikleri tespit ederek, kanunun içinin doldurulması noktasında gayret gösterdik. Kariyer basamakları sınavının kaldırılması, eğitimcilere yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenleme yapılması, 20 yıl ve üstü kıdemi olan öğretmenlere uzmanlıkta bekleme şartı olmadan başöğretmen olma hakkı verilmesine ilişkin tarihi kazanımların elde edilmesine ciddi katkı verdik. Kısacası Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hazırlanması, çıkarılması ve önemli kazanımların elde edilmesinde Türk Eğitim Sen’in inkâr edilemez bir gayreti, emeği, alın teri var. Tabi mücadelemiz burada bitmedi. Taleplerimizin tamamı hayata geçirilene ve eksik bulduğumuz hususlara kulak verilene kadar sendikamız kanunla ilgili mücadelesini sürdürecektir.” dedi.

Ocak ayında yapılacak zamlara refah payı da eklemeli!

Vizyon Oluşturma ve Değerlendirme Çalıştayı Vizyon Oluşturma ve Değerlendirme Çalıştayı

Enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması gerektiğini söyleyen Bayram, “Geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin sonrasında memur ve emekli maaşlarına 2025 Ocak ayında %6’lık bir artış yapılacak. Ancak önümüzdeki yıl altı aylık bir zaman dilimi için yapılacak bu zam çalışan ve emeklilerimizi hüsrana uğratmıştır. Çünkü 2024 yılına ilişkin yeniden değerleme oranı %43,93 olarak belirlenmiş, buna ek olarak tüm vergilerin 2025 yılında yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülmüştür. Hükümetin kamu alacaklarına %44 zam yaparken, kamu çalışanları ve emeklilere vereceği zammı, beklenen enflasyona bile ulaşmayan bir oran olan %6 olarak belirlemesi asla doğru değildir. Bu noktada yapılması gereken, ocak ayı zammına ilave olarak yaşanan erimenin telafi edilmesi için refah payı eklenmesi ve enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılmasıdır. Bu sayede önümüzdeki yıl memur ve emeklilerimizin bütçelerinde oluşacak yükün hafiflemesi sağlanmalıdır.” diye konuştu.

Zorunlu Hizmet Tazminatı her zaman gündemimizde

Elverişsiz koşulların hâkim olduğu yerlerde, öğretmen açığını gidermeye yönelik tedbir ve planlamaların yapılması gerektiğini kaydeden Bayram, “Türk Eğitim Sen olarak, yıllardır Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesini gündeme getiriyoruz. Elverişsiz koşulların hâkim olduğu bölgelerdeki öğretmenlerimize diğer bölgelerdeki meslektaşlarıyla aynı özlük ve mali hakları verirseniz, tabii ki o bölgelerde öğretmen istikrarını sağlayamazsınız. Bu itibarla elverişsiz koşulların hâkim olduğu yerlerde görev yapan öğretmenlerimize, bölgenin mahrumiyet derecesine göre 1 brüt asgari ücretle 2 brüt asgari ücret arasında değişen oranlarda Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmelidir.” diye konuştu.