Ofisimizin siber güvenlik uzmanları, Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Yüksekokulunda dönem boyunca Siber Güvenliğe Giriş, Bilişim ve Ağ Teknolojisi Temelleri ile Sızma Testi derslerine girerek teorik ve uygulamalı dersler verdi.
“Siber Güvenliğe Giriş” dersi kapsamında veri tabanı güvenliğinden kablosuz ağ güvenliğine kadar çeşitli konularda anlatımlar gerçekleştirildi. “Bilişim ve Ağ teknolojisi Temelleri” dersi içerisinde çeşitli servisler için sunucu kurulması, NAT, Statik/dinamik routing, ağ güvenlik cihazları gibi farklı alanlarda uygulamalı dersler yapıldı. “Sızma Testi” dersinde ise her hafta, farklı bir teknoloji ve zafiyet barındıran sistemler üzerinde sızma testi uygulamaları yapıldı.
Gebze Teknik Üniversitesi Siber Güvenlik Yüksekokulunda “Siber Güvenlik Yönetişimi” dersi kapsamında Türkiye’deki siber güvenlik yapılanması, mevzuat, kronolojik tarihçe ve organizasyon yapısı hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca ISO 27001 BGYS ile Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi içerikleri uygulamalı olarak aktarıldı.
Ege Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulunda ise üç günlük bir atölye çalışmasıyla “Bilişim ve Ağ Teknolojisi Temelleri” ile “Sızma Testi” derslerinde öğrencilere eğitim verildi. Bu eğitimlerde çeşitli zafiyetlere sahip uygulama ve sanal makinelere sızma testi uygulamaları yapılması, çeşitli ağ servislerinin kurulumu ve yönetimi ile ağ cihazlarının çalışma ve konfigürasyonuna ilişkin uygulamalı dersler verildi.
Ayrıca Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üyesi ve SGMYO Sektörel İş Birliği Programında yer alan firmalardan siber güvenlik uzmanları, gönüllü olarak sırasıyla Sızma Testi, Bilişim ve Ağ Teknolojisi Temelleri, Güvenli Yazılım Geliştirme derslerine misafir eğitmen olarak katıldı.
SGMYO öğrencilerinin yüksek memnuniyeti ile sonuçlanan eğitim ve atölye çalışmalarında öğrenciler iş yaşamlarında karşılarına çıkabilecek farklı senaryoları da derslerde deneyimleyerek, siber güvenlik uzmanlarının saha tecrübesinden azami ölçüde faydalandı.