Dünyanın her yerinde çocuk, ergen ve yetişkinler, deprem, sel, kasırga, heyelan, yangın, savaş, göç, terör olayları, cinayet, taciz, ulaşım kazaları, yanardağ patlaması, toplumsal şiddet olayları, açlık ve benzeri çok çeşitli travmatik yaşam olaylarına maruz kalmaktadır. Travmatik yaşam olayları sonrasında tehlike ya da risk altında olmak, yaşanan olaya bir anlam verememek, olayın olumsuz etkilerinden nasıl korunacağını bilememek ve olay sonrasında ortaya çıkan farklı zorluklar karşısında belirsizlik yaşamak özellikle çocuk ve ergenlerde çeşitli travmatik stres tepkilerinin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Öğrencilerin travma sonrası yaşadıkları tepkileri sınıf ortamında azaltmayı amaçlayan, sistematik olarak yapılandırılmış, davranışçı bir seri etkinliği içeren (drama, oyun, yazı, ritim, müzik, resim ve anlatım gibi) ve öğrencilere daha etkili destek sunmak, psikolojik sağlamlıklarını güçlendirerek travmatik yaşam olayları sonrasında iyi oluşlarını artırmak amacıyla hazırlanan "Sınıf Temelli Müdahale (STM) Programının" yaygınlaştırılması için Başkent Öğretmenevinde 18-22 Kasım 2024 tarihleri arasında rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara akademisyenler tarafından eğitici eğitimi verildi.

MEBİ ile felsefe derslerinize yeni bir bakış açısı katın! ile felsefe derslerinize yeni bir bakış açısı katın! MEBİ ile felsefe derslerinize yeni bir bakış açısı katın! ile felsefe derslerinize yeni bir bakış açısı katın!

Genel Müdürlüğümüzün Rehberlik Hizmetleri Dairesi tarafından yapılan bu çalışmaya katılan Daire Başkanımız Sayın Serpil ALTUNCU VAROL rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ile bir araya geldi. Konuşmalarında Psikososyal destek hizmetleri kapsamında yapılan çalışmaların ve Dairemiz tarafından gerçekleştirilen diğer tüm çalışmaların öğrencilerimizin ruh sağlığını korumak ve sağlıklı gelişimlerine destek olmak amacıyla yürütüldüğünü ifade etti. Akademisyenlerimize bu süreçte verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımıza da öğrencilerimizin ihtiyacı olduğu durumlarda bu programdan yararlanarak en iyi şekilde destek olacaklarına inandığını söyledi. Bu eğitimi alan meslektaşlarımız aracılığıyla ilerleyen zamanlarda yaygınlaştırma çalışmalarının yapılacağını dile getirdi.

Sayın Serpil ALTUNCU VAROL konuşmalarını tamamlarken Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde erdemli, değerlerini benimseyen ve köklerinden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürüyen öğrencilerimizi yetiştirmek için birçok çalışma yapmaya devam edeceklerini belirtti.