Genel Müdürlüğümüz ve PİKTES iş birliğinde gerçekleştirilen Sosyal Duygusal Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi ile Sosyal Uyum ve Rehberlik Etkinlikleri Projesi tamamlanarak rehber öğretmen/psikolojik danışman eğitimleri devam etmektedir.

Tekin: " 15 “sektörel mükemmeliyet merkezi” kurduk." Tekin: " 15 “sektörel mükemmeliyet merkezi” kurduk."

 Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Serpil ALTUNCU VAROL ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Göç ve Acil Durumlarda Eğitim Daire Başkanı Cihan KIVANÇ' ın açılış programına katıldığı "Sosyal Duygusal Beceriler Öğrenci Programları Uygulayıcı Eğitimi" ve "Sosyal Uyum ve Rehberlik Etkinlikleri Uygulayıcı Eğitimi", 8 akademisyen ve farklı illerden gelen 250 rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katılımıyla hafta boyunca devam edecek.

Sosyal Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi Projesi kapsamında öğrencilerin iş birliği yapma, etkili öğrenme, toplumsal yaşam, aile yaşamı gibi alanlarda yeterli olabilmelerini sağlayan, başarı için önemli rol oynayan ve akademik başarıyı destekleyen yönlerini geliştirmek için sosyal duygusal beceri programları hazırlanmıştır.

 Sosyal Uyum ve Rehberlik Etkinlikleri Projesi kapsamında ise göç deneyimi yaşayan öğrencilerin okullara uyumunu kolaylaştırmak, öğrencilerin eğitim ortamlarından en üst düzeyde faydalanabilmeleri sağlamak amacıyla içerikler geliştirilmiştir. Göç deneyimi yaşayan ve göç deneyimi yaşamayan öğrenciler arasında arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek amacıyla etkinlikler hazırlanmıştır.

Bu programlar ile geçici koruma statüsündeki öğrencilerde dâhil olmak üzere tüm öğrencilerin sosyal duygusal beceri gelişimleri ve sosyal uyum becerilerinin desteklenerek sosyal ve akademik başarı için rol oynayan birçok kazanım elde etmeleri amaçlanmaktadır. Hazırlanan programların hedef grubunu ise programı uygulayacak olan psikolojik danışman/rehber öğretmenler ve öğretmenler aracılığı ile tüm öğrenci ve öğretmenler oluşturmaktadır.

Proje faaliyetleri sonunda her kademedeki öğrencilerimiz için farkındalık, psikoeğitim ve bireysel müdahale programları, her bir kademede görev yapan öğretmenlerimiz için öğrenci temelli sosyal duygusal beceri programı, psikolojik danışman/rehber öğretmenlerimiz için bilgilendirici kuramsal kitap, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimize oyun yoluyla sosyal duygusal becerileri kazandırmak amacıyla içerikler hazırlanmıştır. Sosyal Uyum Programları içerisinde ise göç deneyimi yaşayan öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve göç deneyimi yaşamamış öğrencilere yönelik müdahale programları yer almaktadır.

Hazırlanan programlara web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

https://orgm.meb.gov.tr/www/sosyal-duygusal-beceriler/icerik/2677