Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli örgüsünde organize edilen toplantı, yoğun katılımla başladı. Millî Eğitim Bakanlığı temsilcileri ve il zümre başkanlarının katıldığı toplantı açışını Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk YELKENCİ yaptı.

Açış konuşmasında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitimde köklü bir dönüşüm sağlamayı hedeflediğini belirten Bakan Yardımcısı Sayın Ömer Faruk YELKENCİ, eğitimde dijitalleşme ve teknoloji entegrasyonuna verdikleri önemi vurguladı. Öğrencilerin çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde yetiştirilmesi için kararlı adımlar attıklarını ifade eden YELKENCİ, bu süreçte öğretmenlerin kritik bir rol üstlendiğini söyledi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yalnızca bir eğitim modeli değil, aynı zamanda ülkenin geleceği için önemli bir vizyon olduğunu belirten ve katılımcılara teşekkür eden YELKENCİ, güçlü iş birliği ve liderlikle eğitimde büyük adımlar atılacağına olan inancını dile getirdi.

"Ülke Sınıf/Alan Zümre Toplantısı"na, Ortaöğretim Genel Müdürü Sayın Halil İbrahim TOPÇU ve Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI da katılarak görüşlerini paylaştı. Eğitimde fırsat eşitliği, beceri temelli müfredat ve ölçme-değerlendirme süreçleri gibi konular, 81 ilden gelen zümre başkanı öğretmenlerin katkılarıyla ele alınmaya başlandı.

Toplantı açışında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında geliştirilen müfredatın sosyal-duygusal öğrenme becerileri, disiplinler arası yaklaşımlar ve beceri temelli yapısıyla dikkat çektiği belirtildi. Ayrıca öğretmenlerin meslekî gelişimlerini desteklemek için yeniden tasarlanan Öğretmen Akademileri hakkında bilgi verildi.

e-Devlet Kapısı Belediye Hizmetleri Çalıştayı Tamamlandı e-Devlet Kapısı Belediye Hizmetleri Çalıştayı Tamamlandı

Farklı coğrafi ve sosyo-ekonomik yapıları temsil eden 19 ilde kapsamlı izleme ve değerlendirme çalışmalarının yürütüleceğinin açıklandığı toplantıda, bu çalışmalarla eğitim sisteminin güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilmesi ve iyileştirme süreçlerinin hayata geçirilmesi hedeflendiği belirtildi.

İki gün sürecek olan "Ülke Sınıf/Alan Zümre Toplantısı"nda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen çalışma ve faaliyetlerle birlikte "Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi"nin tanımlı gündem maddeleri masa çalışmaları yoluyla değerlendirilecek ve kararlar alınıp rapor hazırlanacaktır.

"Ülke Sınıf/Alan Zümre Toplantı"sına davet edilen il sınıf/alan zümre başkanları, kendi bölgelerindeki eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili süreçleri ve deneyimleri toplantı sürecinde yapılacak çalışmalarda aktararak ulusal düzeydeki stratejilere katkıda bulunacaklar.  Bu sayede ülke genelindeki çalışmalarda bütünlük sağlanması ve eğitim süreçlerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.