Genel Başkan Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan ile birlikte 16.10.2024 tarihinde Kırıkkale Şubesinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, Kırıkkale Şube Yönetim Kurulu, şube kadın komisyonları, ilçe, üniversite ve işyeri temsilcilerimizle de hazır bulundu.
Geylan Kırıkkale ziyareti kapsamında Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Rıza Aydın ve Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Aynı günün akşam Kırıkkale Şubemizin düzenlediği istişare toplantıya katılan Genel Başkanımız üyelerimiz ile bir araya geldi.
Karşılık beklemeden gece, gündüz ihlasla, azimle, kararlılıkla Türk Eğitim-Sen’e ve Türkiye Kamu-Sen’ e güç veren her bir yol arkadaşım ile gurur duyuyorum
İstişare toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, 2025 yılının ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerine değindi. Yetki döneminin kamu çalışanları açısından hayati bir önem kazandığını söyleyen Geylan, “Allah’ın izniyle büyüme ivmesini devam ettirirsek, 2025 yılı mayıs ayı mutabakatlarında yetkili sendika olacağız. Bu yıl konfederasyon olarak yaklaşık olarak 570 bine, Türk Eğitim-Sen olarak 260 bin üyeye ulaştık. Bu başarı sizlerin başarısıdır. Hiçbir karşılık beklemeden gece, gündüz ihlasla, azimle, kararlılıkla Türk Eğitim-Sen’e ve Türkiye Kamu-Sen’ e güç veren sizlersiniz. Türk Eğitim Sen’in yetkili olması hedefine inanç ve kararlılıkla yürüyen her bir yol arkadaşımla gurur duyuyorum. Rabbim hepsinden razı olsun” dedi.
Kamu çalışanlarının refah seviyesi korunmalıdır!
Geylan, memurlarımızın refah seviyesinin korunması adına enflasyon farkına ek olarak refah payının da maaşlara yansıtılması gerektiğini söyleyerek, “Yüksek enflasyon kamu çalışanlarının maaşlarının hızla erimesine yol açmaktadır. Öte yandan mutfağa yansıyan enflasyon ile resmi olarak açıklanan enflasyon birbirinden çok farklıdır. Mutfağa yansıyan enflasyon yani gerçek enflasyon başta memurlarımız olmak üzere toplumun tüm kesimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu noktada memurlarımızın refah seviyesinin korunması adına enflasyon farkının yanı sıra refah payının da maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Ancak bu şekilde memurlarımız gerçek zam alabilir.” diye konuştu.
Emekli ve çalışanlar arasında maaş farkı çok fazla!
Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Geylan, “Öğretmenlerimizin maaşları, ek ders ücretleri, nöbet ücreti gibi özlük haklarında mutlaka iyileştirilmelidir yapılmalıdır” dedi. Uzman ve Başöğretmenlik Tazminatının emekliliğe yansıtılması gerektiğini bildiren Geylan, “Emekli ve çalışanlar arasında maaş farkı çok fazladır. Öğretmenlerimizin bir kısmı emekliliği hak ettiği halde yaşadığımız zor ekonomik koşullar nedeniyle çalışmaya devam etmektedir. Uzman ve Başöğretmenlik Tazminatı emeklilik kesintisine dahil edilirse, bu durum dolaylı olarak emekliliği de teşvik ederek, genç meslektaşlarımıza kadro açılmasına imkan sağlayacak.” dedi.
Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik eğitimlerinin 11-15 Kasım 2024 ara tatil döneminde uzaktan eğitim ile yapılmalıdır.
Eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması ve öğretmenlerin iş yükünün artmış olmasından dolayı Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik eğitimlerinin 11-15 Kasım 2024 ara tatil döneminde uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmasının daha uygun olacağını söyleyen Genel Başkan Geylan, “Uzman Öğretmenlik/Başöğretmenlik eğitimlerinin uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesine karar verilerek kamuoyuna duyurulması, konunun akıbeti hakkında sendikamıza bilgi verilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı gönderdik.” dedi.
Atamalar KPSS puan sıralamasına göre yapılarak, kul hakkı yenmesine engel olunsun!
Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, sadece KPSS puanına göre atama yapılması gerektiğini bildiren Geylan, “Artık söylemekten dilimizde tüy bitti. Öğretmen atamalarında mülakat uygulamasına bir an önce son verilmesi gerekir. Atamalar sadece KPSS puan sıralamasına göre yapılarak, kul hakkı yenmesine engel olunmalıdır!” ifadelerini kullandı.
Yardımcı hizmetli personelimizin haklı taleplerinin daima takipçisiyiz.
Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin mağduriyetini gidermenin en uygun yolunun bu çalışanlarımızın yaptıkları işlere ve eğitim seviyelerine uygun genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Geylan, “Daha önce toplu sözleşme görüşmelerinde bu konu birçok kez gündeme geldi. Türkiye Kamu-Sen olarak yardımcı hizmetli personelimizin haklı taleplerinin daima takipçisiyiz, bu sorun çözülünceye kadar mücadele etmeye kararlıyız.” diye konuştu.