Yarına Değer Projesi Proje Yönetim Profesyoneli (PMP)® Eğitimi
Habitat Derneği tarafından Citi Vakfı’nın desteğiyle hayata geçirilen Yarına Değer Projesi, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen bireylerin hayatlarını yeniden inşa etmelerine destek olmayı amaçlamaktadır.
Yarına Değer Projesi Yeni Nesil İşler Akademisi kapsamında, 36 saatlik (PMI) onaylı Proje Yönetim Profesyoneli (PMP) Eğitimi, 1 Şubat 2024 ve 9 Mart 2024 tarihleri arasında, 10 hafta boyunca her Cumartesi ve Pazar günü çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.
PMP (Project Management Professional) Sertifikası
PMP sertifikası, Project Management Institute (PMI) tarafından verilen, dünya çapında tanınan ve proje yönetimi alanında yetkinliği kabul edilen prestijli bir sertifikadır. PMP sertifikası almak için belirli ön koşulları yerine getirmeniz ve PMP sınavını geçmeniz gerekir.
PMP Sınavı Nedir?
PMP sınavı, proje yönetimi bilgilerinizi ölçen uluslararası bir sınavdır. Başarıyla tamamlandığında, PMP sertifikası alır ve proje yönetimi kariyerinizde yeni fırsatlar yaratabilirsiniz.
PMI PMP sertifikasyonu sınavına katılmanın ön koşullarını karşılayan adayların:
– Lisans diplomasına sahip olanların son 8 yıl içinde en az 36 ay (3 yıl) proje yönetimi deneyimi,
– Lise diplomasına sahip olanların ise son 8 yıl içinde en az 60 ay (5 yıl) proje yönetimi deneyimi bulunmalıdır.
-Ayrıca, 35 saatlik PMI onaylı PMP eğitimini tamamlamış olmalıdır.
* Yarına Değer Projesi kapsamında sunulan bu PMI onaylı PMP eğitimi, sınav için gerekli olan 35 saatlik eğitim ön koşulunu karşılayacaktır.
* Eğitimi tamamladıktan sonra PMP sınavına başvuru yapmak ve sınava girmek katılımcının inisiyatifindedir.
PMP sınavı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kimler Başvurabilir?
- 6 Şubat depreminden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenmiş, deprem bölgesinde yaşayan veya deprem sebebiyle yer değiştirmiş olan 18-40 yaş arası bireyler,
- PMP sertifikasyonu ön koşullarını karşılayan adaylar (yukarıda listelenmiştir),
- Başvurular Türkiye’nin 81 iline açıktır. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elâzığ illerinden olan başvurular önceliklendirilecektir.
- Kontenjan 30 kişiyle sınırlıdır.
Tarih: 1 Şubat 2025 – 9 Mart 2025 (her Cumartesi – Pazar)
Yer: Çevrim içi
Eğitimin detayları nelerdir?
- Eğitim dili Türkçe’dir.
- Eğitim tamamen ücretsizdir.
- Eğitim, Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.
- Katılımcılar, eğitime devamlılık sağlamalıdır.
- Tüm eğitim programına eksiksiz katılan ve ödev/sınav/proje uygulamalarında başarı gösteren katılımcılara 36 saatlik eğitimi tamamladığına dair sertifika verilecektir.
Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitim sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.