Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve teknolojiyi eğitim ortamlarına entegre etmelerine rehberlik etmek, günümüz okuryazarlık becerileri geliştirmek gibi yenilikçi yaklaşımlar ile öğretmenlerin eğitime bakış açılarını zenginleştirmeye devam ediliyor.
FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve teknolojinin eğitim ortamlarında etkin kullanımını sağlamak amacıyla Mersin'de "FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu" gerçekleştirildi.
Eğitimde; FATİH Projesi bileşenleri, Web 2.0 araçları, yapay zekâ uygulamaları, bilinçli internet kullanımı ve millî işletim sistemi Pardus gibi pek çok konu ele alındı. Katılımcılar, uygulamalı çalışmalar ve grup etkinlikleriyle teknoloji destekli öğrenme senaryolarını deneyimleme fırsatı buldu.
Kurs süresince öğretmenler, teknoloji kullanımını derslerine nasıl entegre edebileceklerini öğrenerek eğitimde yenilikçi teknolojilerin benimsenmesiyle sürdürülebilir bir dijital dönüşüm vizyonu oluşturmayı deneyimledi.
Katılımcılar, kursun mesleki becerilerini geliştirmede önemli bir adım olduğunu vurgulayarak eğitimden duydukları memnuniyeti ifade etti.
Yenilikçi Yaklaşımlar ve Teknoloji Kullanımı (Sınıf Öğretmenleri) Eğitici Eğitimi Kursu
YEĞİTEK Genel Müdürlüğü bünyesinde Dijital Beceriler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Teknoloji Odaklı Öğrenme Senaryoları Projesi kapsamında, sınıf öğretmelerine yönelik planlanan "Yenilikçi Yaklaşımlar ve Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu" 16-20 Aralık 2024 tarihleri arasında Eskişehir'de gerçekleştirildi.
Kursa, Türkiye'nin farklı illerinden 60 sınıf öğretmeni katıldı.
Program, İl Millî Eğitim Müdürü Vekili Muammer Demirkan ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan'ın açış konuşmalarıyla başladı. Ardından, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Temel Eğitim Sayısal Dersleri ve Matematik (1-4) Dersi Öğretim Programı Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Veli Toptaş tarafından, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan İlkokul Dersleri Öğretim Programı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Hazırlanacak olan teknoloji odaklı öğrenme senaryolarında yeni öğretim programında dikkat edilecek hususlara değinildi. Teknolojinin öğretmenler tarafından etkin ve yenilikçi olarak kullanımını desteklemek amacıyla düzenlenen kursta, ilkokul dersleri öğretiminde kullanılabilecek web araçları ile uygulamalar yapıldı.
Kursun devamında, katılımcılara yenilikçi yaklaşımlarla teknoloji odaklı öğrenme senaryoları tanıtılarak örnek senaryolar incelendi. Gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile gruplar hâlinde öğrenme senaryoları hazırlandı.
Beş gün süren Yenilikçi Yaklaşımlar ve Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu, yapılan değerlendirme sınavıyla sona erdi.