Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, ilk olarak Mecidiye Han'da düzenlenen "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Gaziantep Öğretmen Akademileri Açılış Programı"ndaki konuşmasında, söz konusu akademileri 2016 yılında başlattıklarını hatırlattı.

Öğretmen Akademileri'nin öğretmenler tarafından büyük bir keyifle takip edilen program hâline geldiğini belirten Yelkenci, bu durumdan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Çağın çok hızlı geliştiğini ve öğretmenlerin buna ayak uydurması gerektiğini aktaran Yelkenci, şöyle konuştu:

"Böyle bir çağda öğrencilere daha fazla faydalı olmak için kendimizi yeniden nasıl inşa etmeliyiz, bunun üzerinde duracağız. Öğretmen akademilerinin amacı, öğretmenleri bulunduğu çevrenin dışına çıkarıp mekânla ve evrenle temas etmesini sağlamaktır. Ruhu olan mekânlarla ve derinliği olan insanlarla temas sağlamaktır. Bu, aynı zamanda alışkanlıklarımızın ve rutinlerimizin dışına çıkmak demektir. İnsan, rutinlerin dışına farklı yollarla çıkabilir ve çıkmalıdır. Bunlardan bir kısmı fiziksel bir kısmı ruhsal olabilir. Öğretmen ne kadar kültürün kaynağından ve insandan beslenirse şüphesiz o kadar güçlü olur. Bu anlamda amacımız öğretmenlerimizi şehrin bütün birikimini yaşatan mekânsal dokusuyla ve insanlarıyla muhatap etmektir."

Programa İl Millî Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, ilçe millî eğitim müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Yelkenci, Şanlıurfa Öğretmen Akademileri'nin açılışına katıldı

Yelkenci, Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Şanlıurfa Öğretmen Akademileri Açılış Programı"ndaki konuşmasında, Öğretmen Akademileri'nin birinci amacının, öğretmeni bulunduğu çevrenin dışına çıkarmak olduğunu söyledi.

Öğretmenlere, alışkanlıklarının ve rutinlerinin dışında da beslenebilecekleri bir dünya olduğunu göstermek istediklerini ifade eden Yelkenci, şöyle konuştu:

Türk Dil Kurumu ile İş Birliği Protokolü Türk Dil Kurumu ile İş Birliği Protokolü

"Öğretmen akademilerinin bir özelliği de gönüllülük esasına dayalı olmasıdır. Başvurular alınır, isteyenler başvurur ve katılır. Bu gönüllülük esasının da çok önemli bir fark olduğunu, bu gönüllü öğretmenlerimizin kendilerini taşıdığı o değerlerin öğretmen akademilerine çok önemli şeyler kattığını da özellikle ifade etmek isterim. Öğretmenlerimiz ne kadar çok kültür membaından beslenirse, şehirle ve insanla temas ederse o kadar kendi dünyaları genişleyecektir diyoruz. Ve böylece bulunduğumuz çevreyle o evren arasındaki, duygudaki, düşüncedeki ve eylemdeki birlikteliği daha çok sağlamış olma imkanını yakalayacağız. Bu bizim için çok önemli bir noktadır."

Vali Hasan Şıldak, İl Millîi Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile idareci ve öğretmenlerin katıldığı program, müzik dinletisiyle sona erdi.