MEMUR

Sendikacılık Eğitimi Sertifika Programı tamamlandı

Eğitim Bir Sen 5.⁠ ⁠Uluslararası Sendikacılık Eğitimi Sertifika Programı tamamlandı. 11 ülkeden 13 sendika temsilcisinin dâhil olduğu programda, beş gün süren eğitimlerin ardından, katılımcılara sertifikaları verildi.

Programın açılışında konuşan Genel Başkanımız Ali Yalçın, emek örgütlerinin dayanışmaya ağırlık vermeleri, iş birliğini artırmaları gerektiğini söyledi. Yalçın, “Hem gelir dağılımında adaletin sağlanması hem alın terimizin karşılığının alınması için güçlerimizi birleştirmeli, tecrübe paylaşımında bulunarak iyi örnekleri çoğaltmalıyız” dedi. 

Eğitim-Bir-Sen olarak, uluslararası eğitim sendikalarıyla iş birliğine önem verdiklerini kaydeden Yalçın, “Sizler hem ülkelerinizi hem sendikalarınızı temsilen burada bulunuyorsunuz. Yarının yöneticileri sizler olacaksınız. Bu eğitim programının hem tecrübe paylaşımı hem de bilgi paylaşımı açısından herkes için verimli geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Hayatta her şeyin bir konuşma şekli, bir dili olduğunu ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikacılık da evrensel bir dile sahiptir. Emek, ortak bir dil, dünyanın her tarafında geçerli bir ortak konuşma şeklidir. Bizi bir araya getiren şey aslında aynı mücadeleyi veriyor olmamızdır. Ortak noktada buluşarak iyilikleri toplumun tamamına yaymak gibi bir gayemiz vardır, olmalıdır.” 


Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, bugüne kadar 200 genç sendikacıyı Türkiye’de ağırladıklarını ve sertifikalarını verdiklerini belirten Yalçın, “Şimdiye kadar yaptığımız bu programlarda çok olumlu geri dönüşler aldık. Bundan sonra da sendikacılık eğitimi sertifika programını daha da geliştirerek sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 


Uluslararası Emek Örgütü’nü (ILC) kurduklarını hatırlatan Yalçın, şunları söyledi: “Çoğunuzun sendikasının bağlı bulunduğu konfederasyonlar bu yapının bir parçası konumundadır. Bu tarz eğitimlerle ilişkilerimizi daha da geliştirip Uluslararası Emek Örgütü’nü genişleterek ve güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz.” 


Açılış konuşmasının ardından, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Filistin, Gana, İran, Karadağ, Kazakistan ve Kosova’dan programa katılan sendika temsilcileri söz alarak ülkelerindeki sendikacılıkla ilgili değerlendirmelerde bulundular. 


Beş gün süren programda, Genel Başkan Yardımcımız Mesut Öner “Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Sendikal Hareket”, Doç. Dr. Nevfel Boz “Sendikal Organizasyonlarda Etkin Medya Kullanımı”, Prof. Dr. Çetin Önder “Temel Sendikacılık Kavramları”, Öğr. Gör. Dr. Gazi Doğan “Sendikal Alanda Uluslararası Örgütler” konusunda görüşlerini dile getirdi. 


Program, sertifika töreniyle sona erdi.

{ "vars": { "account": "G-DWD9KP42D3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }