Teknogirişimleri, yatırımcılar ve sektör paydaşlarıyla bir araya getirerek iş birliği fırsatlarını artırmayı hedefleyen çalışma MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı'nın açış konuşmaları ile başladı. Canlı, konuşmasında ülkemizi eğitim teknolojileri alanında uluslararası bir marka hâline getirmek için çalıştıklarını belirterek Türkiye'nin İspanya, Kazakistan, İngiltere gibi EdTech alanında önemli aktörler arasında yer almasında rekabetçi sektörler oluşmasının gerekliliğini vurguladı. Bu anlamda gerçekleştirilen buluşmanın sürecin yapı taşlarından biri olacağını ifade eden Canlı, programın hayırlara vesile olmasını diledi. Canlı'nın ardından konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Damla Turan, 2022'de ülkemizin ilk teknoloji girişimciliği yol haritasını "Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi" ile belirlediklerini ifade ederek eğitim teknolojileri alanının belgede yer alan on odak alandan biri olduğunu ifade etti. Turan, MEB YEĞİTEK Genel Müdürlüğü ile ETKİM'in eğitim teknolojilerinin geliştirilmesindeki önemine değinerek MEB ile iş birliği yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit ise eğitim teknolojileri ekosisteminin oluşturulmasında girişimcilerin, üniversitelerin, kamu desteklerinin birlikte rol aldığına değinerek süreçte kamu desteklerinin bilinçli kullanılmasının önemli olduğunu ifade etti. Macit, Türkiye'de ARGE ve teknoparkların hızla arttığını belirterek özellikle MEB'de eğitim teknolojileri ekosisteminin çok büyük bir kitleye hitap ettiğini söyledi. Macit, MEB olarak eğitim teknolojileri alanında çalışanlara destek vereceklerini de belirtti.

Pansiyonlu Okul Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Pansiyonlu Okul Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Eğitim Teknolojileri Ekosistem Buluşması, yapay zekâ, metaverse, üç boyutlu modelleme gibi eğitim teknolojileri konularında faaliyet gösteren birçok firmanın sunumları ve oturumlar ile tamamlandı.