İstatistik, geçmişte gerçekleşen veya gerçekleşmekte olan olaylarla ilgili verilerin uygun bir şekilde analiz edilerek gelecek hakkında tahminde bulunarak kararlar almamız için büyük önem arz etmektedir. İstatistiğin günlük yaşamda uygulanması, toplumun her yönünü etkileyen, her zaman mevcut bir gerçekliktir. Bireyler ve toplumlar verdikleri kararların önemi kavradıkça istatistiğe verilen önem daha da artacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çabalarımızın tümü herkes için iyi eğitim hizmeti sunmaya, eğitim sistemini biçim ve içerik olarak geliştirmeye odaklanmaktadır.
Cumhuriyetimizin 100. yılında da kadim ve zengin bir medeniyet birikimini temsil eden, genç ve dinamik bir nüfusa sahip ülkemizi eğitim sistemimizle, yapılan çalışmalarla her alanda ilerletmeyi ilke edinerek Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla yaklaşmaktayız.
Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan "Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim (1923-2023)" raporu ile Türk eğitim sisteminin yıllara göre bütçesi, türlerine göre özel ve resmî okul sayıları, cinsiyete göre öğretmen, öğrenci sayıları, okullaşma oranları ve üniversitelerimizle ilgili sayısal bilgiler ilgili tablolarda istatistik veriler yıllara göre özetlenerek infografik görsellerle ortaya konulmuştur. Bu bağlamda eğitim sistemindeki yapılan çalışmaların sayısal göstergeleri sistemin yıllara göre dönemsel gelişmelerini gösterirken eğitim politikalarının geliştirilmesine de katkı sağlaması beklenmektedir.
Strateji Geliştirme Başkanımız Sayın Ercan TÜRK, eğitim alanındaki başarılarımızın ve kazanımlarımızın milletimizin hafızasında tazelenmesine ve tarihe önemli bir not düşülmesine rehberlik edecek bu yayının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etmiştir.
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim (1923-2023) Raporuna buradan ulaşabilirsiniz.