Kırklareli Şube Yönetim Kurulu ile birlikte Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ve Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’u ziyaret eden Bayram, ardından Kırklareli Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Bayram Kırklareli’nin ardından Edirne’ye geçerek, Edirne Şubemizde, Maarif modeli çalışmalarımız kapsamında yürütülen il çalıştaylarını gerçekleştiren eğitim çalışanlarını ziyaret etti. Daha sonra Bayram, Edirne Şube’nin istişare toplantısına katıldı.

Eğitimin toplumun her kesimine ulaşabilmesi için hem fiziki alt yapı hem de öğretmen ve eğitim çalışanı kadrolarının genişletilmelidir.

Kırklareli ve Edirne Şubelerimizin istişare toplantılarında şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri, şube denetleme, disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ile şube kadın komisyonu üyeleri de hazır bulundu. Toplantılarda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 21. Yüzyılın Türk Asrı olacağını belirterek, Türkiye Yüzyılı ve Türk Asrında olması gerekenleri sıraladı. Bu noktada eğitimde fırsat eşitliğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Bayram, eğitimin toplumun her kesimine ulaşabilmesi için hem fiziki alt yapının hem de öğretmen ve eğitim çalışanı kadrolarının genişletilmesini istedi.

Öğretmen eğitimlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Bayram, öğretmenlere yönelik sürekli hizmet içi eğitim sunulması ve mesleki eğitim programlarının düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

Çağın gereklerine uygun eğitimin altını çizen Bayram, öğretim programlarının küresel düşünme yetkinliği kazandırırken, milli değerlere dayalı bir yaklaşımla güncellenmesi gerektiğini kaydetti.

Okul türlerinin sadeleştirilmesinin de Türkiye yüzyılının hedeflerinden birisi olması gerektiğini bildiren Bayram, sınıf mevcutlarına göre fiziki kaynakların okullara dengeli dağıtılmasına, okulların alt yapı ve teknolojik olarak eksiksiz donatılmasına da özen gösterilmesinin önemini vurguladı.

Eğitim çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesinin, motivasyon kaybının önlenmesinin, emeklilik haklarında yaşanan gerilemelerin önlenmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Bayram, bunun çalışma memnuniyetini artıracağını, eğitimcilerimizin performansına olumlu katkılar sunacağını, ülkemizin eğitim kalitesini yükselterek, toplumsal kalkınmayı hızlandıracağını söyledi.

2023 yılında ÖMK sürecinde haksız yere dayak yiyerek üye sayımız düşmüştür 2023 yılında ÖMK sürecinde haksız yere dayak yiyerek üye sayımız düşmüştür

Norm kadro fazlası öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilsin.

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, aile bütünlüğünün sağlanmasına yönelik de açıklama yaptı. MEB tarafından yayınlanan genelgede norm kadro fazlası öğretmenlerin il içinde ilçeler arasında resen atamalarının yapılmasına yönelik düzenlemelere yer verildiğini, ancak genelgenin uygulanmasına yönelik ülke genelinde bütünlüğün sağlanamadığına yönelik eleştiriler olduğunu söyledi. Türk Eğitim Sen olarak norm kadro fazlası olan öğretmenlerin ilçeler arasında resen atanmalarına dair uygulamadan vazgeçilmesi için valiliklere talimat verilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı talepte bulunduklarını hatırlatan Bayram, MEB’e aile bütünlüğünün sağlanması için çağrıda bulundu. Anayasamızın 41’inci maddesinin aile bütünlüğüne işaret ettiğini bildiren, mutsuz, huzursuz, aklı, fikri eşinde, çocuğunda olan öğretmenlerimizle verimli, kaliteli hizmet üretilemeyeceğine dikkat çekti. Bayram, “Mevzuatımızda norm kadro fazlası öğretmenlerin il içerisinde ilçeler arasında yer değiştirebileceği düzenlenmesine rağmen yasal mazeretler gözetilmeden öğretmenlerin bir ilçeden başka bir ilçeye atanması kabul edilemez. Öğretmenlerimizin isteği dışında kilometrelerce uzaktaki ilçelere yer değiştirmesi onların çalışma şevkini yerle yeksan eder. Dolayısıyla MEB yazılı talebimize olumlu cevap vermeli ve norm kadro fazlası öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermelidir” diye konuştu.

Bayram müjdesi istiyoruz!

Devletimizin yılda iki kez işçi, işçi ve memur emeklisine bayram ikramiyesi ödediğini hatırlatan Bayram, “Mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Ramazan Bayramını kutlamaya da az bir zaman kaldı. Devletimizin bayram ikramiyesini görevi başındaki kamu çalışanlarına da vereceğini duyurması bizim için bayram müjdesi olacaktır. Bilindiği gibi kamuda bu haktan mahrum kalan yalnızca görevi başındaki memurlarımızdır. Bu durum hem adaletsizlik doğurmaktadır hem de ayrımcı bir yaklaşımdır. Eminiz ki, ülkemizin ekonomisi, kamu çalışanlarına da bu ikramiyeyi verecek güçtedir. Dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan tüm çalışanlara Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde bayram ikramiyesi verilmelidir.” dedi.