Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav İptali İçin Dava Dilekçesi Örneği Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav İptali İçin Dava Dilekçesi Örneği

Gündeme geldiği ilk günden itibaren sendikamızın, öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin karşı çıktığı, itiraz ettiği Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda dün gece kendilerine saraydan verilen görev önlerine konulan kanunlara el kaldırmaktan ibaret olan iktidar partisi milletvekillerinin parmak çoğunluğu ile kabul edildi.
Eğitim-İş olarak 
-Öğretmenlerin ve öğretmen örgütlerinin fikirleri alınmadan, üstünde mutabakata varılmadan hazırlanan bu kanuna ilk günden itibaren itiraz ettik; Meclis komisyonunda itiraz ettik, okullarda, alanlarda, öğretmenler odası nöbetimizle, eylemlerimizle mücadele ettik, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. 
Mücadelemizde, 
•⁠  ⁠Bu kanun, öğretmenlik mesleğini mesleksizleştirmedir, soran sorgulayan itiraz eden öğretmenleri disiplin hükümleri ile tehdit etmektir, otoritenin  memurunu yaratma projesidir, Atatürksüzleştirme, Cumhuriyetsizleştirme anlayışının ürünüdür dedik, Atatürk ilke ve devrimlerinin olmadığı bir kanunu tanımayacağız dedik. Mücadelemizin sonunda, 
Öğretmenlik Meslek Kanunu'na 'Türk Milli Eğitiminin genel amacı, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Atatürk milliyetçiliğine bağlı nesiller yetiştirilmesidir' ifadesi yeniden eklendi.
•⁠  ⁠Bu kanunun 34. maddesi maarifin öğretmeni olmayı kabul etmeyen mevcut öğretmenleri “iki müfettiş raporu ile öğretmenlik yapamazsın, önce akademiye ve akademide yapılacak değerlendirmeye göre memuriyete almak” istemektedir. Dedik.
Öğretmenleri tehdit eden 34. Maddeyi mücadelemizle geri çektirdik. Bu madde sendikamızın en çok üzerinde durduğu ve iptalini talep ettiği maddelerden idi. Eğitim-İş sessiz kalsaydı bu madde de sessiz sedasız geçecekti.
Bir önceki kanunda adeta öğretmenlerle dalga geçer gibi öğretmenlerin kariyer basamakları sınavına girmelerini zorunlu koşan düzenlemeyi mücadelemizle kaldırdık. 
Yine de bu haliyle kabul edilmiş olan Öğretmenlik Meslek Kanununu da kabul etmemizin mümkün olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz. 
Bu kanun, hep söylediğimiz gibi, Öğretmenleri ayrıştırmaktadır, iş yeri barışını, öğretmenler arası dayanışmayı yok etmektedir. Kariyer basamakları ve ayrıştırma değil, tüm öğretmenlere insanca çalışma koşulları ve yoksulluk sınırı üstünde ücret talep ediyoruz. 
-Bu kanun diplomalarımızı ve üniversite eğitimimizi yok saymaktadır. Akademi iktidarın kendi istediği kişileri atama, maarifin öğretmenlerini yetiştirme mekanizmasına dönüşecektir. Uygulanması eğitim fakültelerine, öğretmenlik mesleğine ve atama bekleyen öğretmenlere hakaret olan akademileri kesinlikle kabul etmiyoruz. 
•⁠  ⁠Bu kanun öğretmenlerin haklarına ve taleplerine yer vermemektedir. Adeta öğretmen disiplin yönetmeliği gibi hazırlanmıştır. Kanun’da düzenlenen “öğrencilere olumsuz örnek teşkil etmek” gibi keyfi disiplin cezalarının öğretmenler üzerinde “demoklesin kılıcı” gibi sallandırılmak istenecektir. Bu tavırla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. 
-Okul müdürlerinin öğretmenlere keyfi idari görev dayatmasının önünü açan Kanun uygulamasına karşı geçit vermeyecek, hiçbir üyemizi yalnız bırakmayacağız. 
•⁠  ⁠Öğretmenlerin ve sendikalarının görüşlerini alınarak hazırlanan, öğretmenlerin haklarını ve taleplerini içeren, liyakatı esas alan bir öğretmenlik meslek kanunu için mücadele etmeye, öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin hakkını korumaya ve her ortamda onların sesi olmaya devam edeceğiz. 
-Kanun’un iptali için Anayasa Mahkemesi sürecini yakından takip edecek, bu sürecin hazırlanmasında etkin şekilde yer alacak ve daha önceki Meslek Kanunu davasında olduğu gibi Anayasa Mahkemesinde görülen davada Mahkeme huzurunda da bu irademizi bir kez daha haykıracağız.
-Hukuki mücadelenin yanı sıra alandaki örgütlü gücümüzle keyfi Kanun uygulamalarına karşı eylemsel direncimizi diri tutacağız. 
•⁠  ⁠Süreçte birlikte dayanışma gösterdiğimiz diğer sendika ve demokratik kitle örgütleriyle olan ortak mücadele hattını sürdürme irademizi ortaya koyacağız. 
Biz Eğitim-İş olarak öğrencilerimizi “Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasa’da ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasa’nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş erdemli insanlar olarak”  yetiştirmeye, Cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz.

Sendika HaberleriŞube HaberleriBilgi-Belge-TalepDayanışmaHukuk HaberleriEğitim Haberleri