@MemurSenKonf

Memur-Sen 41. İl Temsilcileri Toplantısı Gerçekleştirildi Genel Başkanımız Ali Yalçın başkanlığında icra edilen toplantıda; refah payı talebi, 4688 sayılı Kanun’da yapılması gereken değişiklikler ve 15 Mayıs mutabakat hedefleri istişare edildi. Toplantıya Memur-Sen Yönetim Kurulu, bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Memur-Sen İl Temsilcileri ve Komisyon Başkanları katıldı.  Toplantıda acil çözüm bekleyen taleplerimiz şu şekilde sıralandı:

Refah payı verilmeli, memura nefes aldırılmalı.

Dolaylı vergiler azaltılmalı, doğrudan vergiler artırılmalı, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenerek vergide adalet sağlanmalı.

Sözleşmeli Personel sözlü sınav sonuçları açıklandı Sözleşmeli Personel sözlü sınav sonuçları açıklandı

Emeklilerin sorunları görülmeli, 8.077 ₺ ilave ödeme emeklilere de güncellenerek yansıtılmalı, en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerine çıkarılmalı, görev aylığı ile emekli aylığı arasında kopan bağ yeniden kurulmalı, emekliler açlık sınırında veya altında yaşamamalı.

Fazla çalışma ücreti ile koruyucu giyim yardımı geçmişe dönük olarak verilmeli.

Mühendislik meslek kanunu çıkarılmalı.

Üniversitelerde akademisyenlerin ücretleri düzeltilmeli.

Üniversitelerdeki daire başkanlarına da makam tazminatı, idari personelin yer değişikliği hakkı verilmeli.

Sözleşmeli istihdam modelinden vazgeçilerek kadrolu istihdama geri dönülmeli.

7. Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına aldığımız; 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hemen hayata geçirilmeli

Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, konfederasyon bünyesindeki sendikaların genel başkanları, Memur-Sen İl Temsilcileri ve Komisyon Başkanları katıldı.

Toplantıda il temsilcilerine hitap eden Genel Başkan Yalçın, yoğun ve fedakar çalışmalarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek; Gazze, Suriye, Doğu Türkistan, Arakan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumların sesi olmak için 81 ilde mitingler ve yardım kampanyaları düzenlediklerini ifade etti. İsrail zulmüne karşı boykot kampanyası başlattıklarını, TROY ödeme yöntemine geçerek farkındalık oluşturduklarını belirten Ali Yalçın, 1 Ocak’ta Galata köprüsünde yüz binlerce vatandaş ile birlikte Gazze’nin sesini yeniden tüm dünyaya duyurduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl 1. Olağan Kongresi gerçekleştirilen Uluslararası Emek Örgütü (ILC) çalışmaları kapsamında birçok ülke ile temasa geçtiklerini belirten Genel Başkan Ali Yalçın, “ILC bünyesinde ilk önemli çalışma olarak; Kurumsal Kimlik Geliştirme ve Dijital Dönüşüm Uluslararası Sertifika Programına 9 Ocak’ta Bismillah diyoruz. Ayrıca Memur-Sen’imizin 12. sendikası olan KIBTES’in Kıbrıs’taki merkez binasının açılışını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Bu vesileyle Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu Kıbrıs’ta yaptık” ifadelerini kullandı.

“Hedef 1 Milyon 150 bin üye”

İlerleyen süreçte 15 Mayıs mutabakatı ve 8. Dönem Toplu Sözleşme olmak üzere iki kritik konunun gündemlerinde olduğunu belirten Ali Yalçın, bu sürece destek amacıyla gerek kazanımları, gerekse yeni kazanımlar için yapılan çalışmaları kamu görevlilerine ve üyelere anlatmanın önemine değindi. Konuşmasında 1 Milyon 150 bin üye hedeflerine ulaşmak için teşkilat olarak yoğun çaba göstermeleri gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Üyelerimizden, kazanımlarımızdan ve göz dolduran faaliyetlerimizden aldığımız bu gücü toplu sözleşme dönemine taşıyarak, toplu sözleşmeye hazır, motivasyonu yüksek bir şekilde gireceğiz inşallah” dedi.

“Kanun’un değiştirilmesi şart”

Geçtiğimiz yılın yüksek enflasyon ve hakem heyetinin verdiği kararlar sonucu kamu görevlileri adına ekonomik olarak karamsar geçtiğini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Toplu Sözleşmede teklif ettiğimiz oranların ne kadar haklı ve makul olduğunu hepimiz görüyoruz. Refah payı verilmesi için basın açıklamalarıyla hükümete çağrıda bulunduk. Maliye Bakanlığı önünde 7 Ocak’ta eylem yaparak sesimizi de sözümüzü de yükselteceğiz. Bu şartlarda refah payı verilmeden memurun açlık ve yoksulluk sınırı arasında gezinip duran maaşlarıyla yaşaması çok zor. Mevcut Kanun’la, mevcut toplu sözleşme düzeniyle daha iyisi mümkün değil. Toplu sözleşme masasında her anlamda bizi dezavantajlı konuma düşüren bu Kanun’un değiştirilmesi şarttır. Biz bu yıl yapılacak toplu sözleşmeye bu Kanun’la, bu sözleşme sistemiyle girmek istemiyoruz. Yasanın değişmesi için de gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yalçın: Var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz

Ağırlık verdikleri konulardan birinin de vergide adalet sistemi olduğunu hatırlatan Ali Yalçın, dolaylı vergilerin yüzde 80’e yaklaştığı bir ortamda gelir adaletinden bahsetmenin mümkün olmadığını ifade etti. Bir diğer gündemlerinin de kamu personel sistemindeki çarpık noktalar olduğunu belirten Yalçın, “Kamu personel sistemine ilişkin çalıştayımızı yaptık, bir sempozyum gerçekleştirdik ve rapor çalışmamız bitme aşamasına geldi. Bu noktada; insan onuruna yaraşır çalışma düzeninin tesis edildiği, iş ve aile hayatının uyumlaştığı, ehliyet ve liyakatin esas alındığı, istihdamda kadronun esas alındığı, mülakatın kaldırıldığı, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirildiği, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapıldığı bir kamu personel sistemi için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyor, sürdürmeye de devam edeceğiz” dedi.

“1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hayata geçirilmeli”

Konuşmasının sonunda Memur-Sen olarak gerek bürokrasi yoluyla gerekse saha faaliyetleri ile çözüme kavuşturmaya çalıştıkları konuları aktaran Ali Yalçın şunları söyledi: “2025 yılı için 7. Dönem Toplu Sözleşmede teklif ettiğimiz Refah payı verilmeli, memura nefes aldırılmalı. Dolaylı vergiler azaltılmalı, doğrudan vergiler artırılmalı, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenerek vergide adalet sağlanmalı. Emeklilerin sorunları görülmeli, 8.077 ₺ ilave ödeme emeklilere de güncellenerek yansıtılmalı, en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerine çıkarılmalı, görev aylığı ile emekli aylığı arasında kopan bağ yeniden kurulmalı, emekliler açlık sınırında veya altında yaşamamalı. Fazla çalışma ücreti ile koruyucu giyim yardımı geçmişe dönük olarak verilmeli, mühendislik meslek kanunu çıkarılmalı, üniversitelerde akademisyenlerin ücretleri düzeltilmeli, üniversitelerdeki daire başkanlarına da makam tazminatı, idari personelin yer değişikliği hakkı verilmeli. Sözleşmeli istihdam modelinden vazgeçilerek, kadrolu istihdama geri dönülmeli. 7. Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına aldığımız; 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hemen hayata geçirilmeli, daha fazla ötelenmemeli. Biz her koşulda; emeği savunmaya devam edeceğiz. Gelir adaletini savunmaya devam edeceğiz. Aileyi, engelliyi, emekliyi savunmaya devam edeceğiz.”

Toplantıda bir sunum yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamza Öksüz, Memur-Sen Avantaj kampanyası kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları ve faaliyetleri paylaştı.

Genel Başkan Yalçın’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından söz alan il temsilcileri; sendikal alana ilişkin fikirlerini belirttikten sonra teşkilat olarak ilerleyen süreçte atılması gereken adımları istişare etti.