Ücretsiz olarak sağlanan aylık kampanyalar sayesinde öğrenciler ve danışmanları IASC tarafından gönderilen görselleri Astrometrica adlı bir yazılımla inceleyerek raporlamakta, raporlar ise Uluslararası Astronomi Birliği (International Astronomical Union "IAU")'nin Küçük Gezegen Merkezi (Minor Planet Center "MPC") tarafından uzun bir süreçte incelenmektedir. 2021 yılında yürütülen uluslararası asteroit arama kampanyalarından birine katılım sağlayan Düzce Bilim ve Sanat Merkezi'nden bir ekip Türkiye'nin ilk asteroit keşfini gerçekleştirmiştir.

Düzce'de astronomi çalıştayları düzenleyen ve bu konuda hem gece hem gündüz teleskopları ile Düzce'de yer alan tüm öğrencilere ve halka yönelik gözlem etkinlikleri düzenleyen Düzce BİLSEM, Astronomi alanında oldukça mesafe katetmiştir. Bu keşif Düzce Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ömer Selim ESEN ve danışman öğretmeni Ayşe (KARAUL) ARSLAN tarafından gerçekleştirilmiştir. Amatör astronomların, yeni asteroitler tespit etmeye çalıştığı programa dahil olan Ayşe ARSLAN ve Ömer Selim ESEN'in 2021 yılında tespit ettiği gök cismi, Uluslararası Astronomi Arama İşbirliğince yeni "asteroit" olarak tescillenmiştir. Gerçekleştirilen keşif sonucunda IASC tarafından astreoide isim verme hakkı da Düzce Bilim ve Sanat Merkezine verilmiştir. Uluslararası geçerliliğe sahip olacak şekilde tescillenen asteroidin adı ise "DÜZCE BİLSEM" olmuştur.

Çok Kültürlülük Temel Eğitimi anketi Çok Kültürlülük Temel Eğitimi anketi

Bu başarıda emeği geçen öğrencimiz Ömer Selim ESEN ve danışman öğretmenimiz Ayşe ARSLAN başta olmak üzere, BİLSEM yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi, velilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.