Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının girişimleri ve Cumhurbaşkanlığının onayı ile üniversite idari personelinin karşılıklı yer değişikliği konusunda yürütülen çalışmalar tamamlanmıştır.
Üniversite çalışanlarına becayiş hakkının uzun bir bekleme süreci sonunda tanınacak olması önemli ama yeterli değildir. Tayin sorunlarının çözüme kavuşturulması, mazeret ve eğitim tayinleri başta olmak üzere çalışanların beklentilerine cevap verilmesi için Atama ve Nakil Yönetmeliği çıkarılmalıdır. YÖK bu konuda gerekli adımları atmalıdır.@erolozvar
Üniversite idari personelinin üniversiteler arası yer değişikliği hakkını almak için verdiğimiz mücadele sonuç veriyor. Yükseköğretim Kurulu idari personelin karşılıklı yer değişikliği yapabileceği bir çalışmayı tamamladıklarını duyurdu. Hayırlı olsun.
Üniversite İdari Personeline Yer Değişikliği talebimiz ile ilgili Toplu Sözleşme Kararımız inşallah hayata geçiyor. Yaptığım telefon görüşmesinde YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar, çalışma ile ilgili bürokratik süreçlerin tamamlandığını ifade etti. YÖK Başkanımıza çözüm odaklı yaklaşımları, çaba ve gayretleri için şimdiden teşekkür ediyorum.
YÖK Başkanı Erol ÖZVAR ile Görüştük YÖK Başkanını ziyaret ederek, ‘Yükseköğretime Bakış 2024 İzleme ve Değerlendirme Raporu’muz ile beş adet “Odak Analiz” çalışmamızı paylaştık. Yükseköğretime dair 2024 yılı göstergelerini analiz ettiğimiz ve periyodik olarak her yıl çıkardığımız raporumuz, yükseköğretimin geleceğine dair önemli ipuçları veriyor. Ziyaretimizde sunduğumuz;
Akademik Yükselme Kriterleri,
Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri,
Akademik Teşvik Uygulaması,
Üniversite İdari Personelinin Üniversiteler Arası Yer Değişikliği Sorunu ve Çözüm Önerileri,
Akademik Personelin İstihdamı ve İş Güvencesi, konularını işlediğimiz odak analizlerimizle, yükseköğretime dair yaşanan problemleri ve çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Akademik personelin ekonomik sıkıntıları ve idari personelin yer değişikliği hususlarını değerlendirdik. Özellikle toplu sözleşme kararımız gereği idari personelin yer değişikliği konusunda, YÖK’ün, yaklaşık bir yıl önce yaptığı kapsamlı çalışmanın hayata geçebilmesi için bürokratik tıkanıklık bir an önce aşılması gerekiyor. Üniversite idari personeli çok şey istemiyor, aile bütünlüğü istiyor. 2025 yılı “Aile Yılı” ilan edildi. Yükseköğretim çalışanları için aile bütünlüğünü sağlama konusunda YÖK’ün hem toplu sözleşme masasında hem sonraki süreçte iyimser yaklaşımlarını, olumlu girişimlerini biliyoruz ama bürokratik mekanizmanın hala aşılamamış olması. sürenin uzaması umutsuzluğa ve doğal olarak öfkeye dönüşmektedir. Sahanın talep ve beklentilerini Sn.Özvar’a aktardık. Bölgemizde yaşanan gelişmeleri, kardeş ülkelerde yükseköğretim ile ilgili yürütülen çalışmaları, memnuniyet oluşturan adımları da konuştuğumuz ziyarette gösterdikleri ilgi için YÖK Başkan Sn.erolozvar ’a teşekkür ediyoruz.