YA DOĞRU DÜZGÜN YASA GETİRİN YA DA KENDİNİZ ÇALIN KENDİNİZ OYNAYIN
2024 yılının ikinci yarısında enflasyonu rakamsal olarak baskılayan, enflasyon farkı üzerinden düşük zam vermek için farklı yöntemler deneyen Kamu İşvereni; yılın ilk enflasyon rakamını %5,03 olarak açıkladı. Kamu görevlilerine ve emeklilerine 2025 yılının ilk 6 ayı için itirazlarımız, uyarılarımız ve şerhimize rağmen Hakem Kurulu tarafından reva görülen %6’lık zam oranı daha ilk aydan eridi.
Yıl sonuna doğru az zam vermek için TÜİK tarafından rakamlarla oynanarak 2025 Ocak ayında verilecek enflasyon farkının baskılanmaya çalışıldığını daha 1 ay önce aralık ayı enflasyon rakamının %1,03 olarak açıklandığında ön görmüştük. Hissedilen enflasyon rakamları ile kamu görevlilerinin, emeklilerinin ve çalışan diğer kesimin maaşlarına yansıtılan enflasyon farkının hayatın gerçekleriyle uyuşmadığı tüm kesimler tarafından kabul edilmektedir.
Kamu maliyesi bu anlamda rakamlarla oynayarak, kamu görevlilerinin ve emeklilerinin ücretlerine yansıyacak tutarları düşürmekte ve bu hali ile kendi maksatlarına ulaştıkları görülmektedir. Hakem Kurulu’nun noter usulü karar alma yöntemiyle yetersiz, etkisiz ve hakkaniyete uymayan kararı sonucunda kamu görevlileri ve emeklilerinin yaşanan enflasyon karşısında ezildiği, alım gücü her geçen gün azalırken geçim sıkıntısının arttığı apaçık ortada duruyor.
Kamu İşvereninin; imzalayarak Resmi Gazete’de yayımladığı, kanun hükmünde olan toplu sözleşme hükümlerini uygulamadığı, Anayasa ve uluslararası sözleşmeleri çiğnediği bir durumu anlamamız ve kabul etmemiz mümkün değildir.
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı olarak buradan belirtiyorum !!! Oyalama taktiği ile masayı geçiştiren, Masada kazandığımızı uygulamada engelleyen, İmzaladıkları kararlarının bile arkasında durmayan, Genelgelerle ve yazılarla toplu sözleşme hükümlerini işlevsiz hale getiren, Uygulamadaki sorunların çözümüne yanaşmayan,
TOPLU SÖZLEŞME MASASINA OTURMAYACAĞIM…
Bürokratik oyunların, yetkiyi tanımayan uygulamaların ve imzalarının bile arkasında durmayan bürokrasinin karşısında dimdik duracağız.
KORUYUCU GİYİMİ ALANA KADAR; SAHADAKİ MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRİRKEN HUKUKİ TÜM YOLLARIDA SONUNA KADAR KULLANARAK, HAKLI MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ.