Yabancı hükûmetler tarafından ülkemize tahsis edilen burslar kapsamında öğrenim görecek bursiyerlerimiz için ilk kez bu yıl "Vizyon Geliştirme ve Bilinçlendirme Eğitimi" düzenlendi. Program, iki oturum halinde gerçekleştirildi: Birinci oturumda 14 farklı ülkeden burs alan öğrencilerin tamamına yönelik, ikinci oturumda ise burs alınan ülke özelinde eğitimler verildi. Eğitimler, bursiyerlerin akademik yolculuklarına, kişisel gelişimlerine, ülkeye uyumlarına ve verimliliklerine katkı sağlamak amacıyla hazırlandı.
İlk oturum olan "Vizyon Geliştirme ve Bilinçlendirme Eğitimi - 1", 14 farklı ülkede öğrenim gören 120 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programda Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürümüz Tuba Korkmaz, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'nden Dr. Cennet Terzi Müftüoğlu, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Elif Emir Öksüz'ün sunumları yer aldı.
Genel Müdürümüz Tuba Korkmaz, bursiyer olmanın önemine ve ülkemizi yabancı bir ülkede temsil etme sorumluluğuna dair açıklamalarda bulundu. Mehmet Akif Kireççi, yurt dışında öğrenci olmanın ayrıcalıklarını, öğrenci olarak yapılması gerekenleri dile getirdi ve ülkemize yönelik tarihsel bilgileri aktardı. Elif Emir Öksüz; yurt dışına uyum, psikolojik sağlamlık, sosyal uyum konularında sunumlarını gerçekleştirdi. Ahmet Sula, özgüven ve güvenlik konusunda sunumlarını gerçekleştirdi. Dr. Cennet Terzi Müftüoğlu, kariyer olanaklarını dile getirdi. Programın son konuşmacısı Birol Akgün ise Türkiye'nin dünyadaki yerine ve eğitim ilişkilerimize dair açıklamalarda bulundu.
"Vizyon Geliştirme ve Bilinçlendirme Eğitimi - 2" adıyla gerçekleştirilen 2.oturum ise bursiyerlerin yoğun olarak bulunduğu 6 ülkede eğitim alan öğrenciler için düzenlendi. Düzenlenen oturumlarda, ilgili ülkenin eğitim müşaviri, ülkeye yönelik çalışmalar yürüten akademisyenler ve daha önce bu burslardan yararlanmış bursiyerlerimiz sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlarda; ülkenin kültürüne, diline, sosyal hayatına ve öğrenci olarak dikkat edilmesi gerekenlere dair istişarelerde bulunuldu.
Bursiyerlerimizin ilgisi ve teşekkürleri ile karşılanan program ile öğrencilerimiz ve Bakanlığımız arasındaki bağların daha da güçlendirilmesi için önemli bir başlangıç gerçekleştirilmiştir.