​​​​​ Yapay Zekâda Yükseköğretim Kurulu-Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliği

Yükseköğretim Kurulu ve SSB iş birliğiyle “Yapay Zekâ Akademik Tez Programı (ATP)” başlatılıyor

ATP ile savunma sanayi alanında yapay zekâ, üniversitelerde lisans seviyesinde bitirme projeleri ve lisansüstü seviyede tez çalışmaları olarak ele alınacak

Yükseköğretim Kurulu ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) iş birliğiyle “Yapay Zekâ Akademik Tez Programı” (ATP) başlatılıyor.

ATP ile savunma sanayi alanında yapay zekâ, üniversitelerde lisans seviyesinde bitirme projeleri ve lisansüstü seviyede tez çalışmaları olarak ele alınacak. Programla savunma sanayisinde yapay zeka alanındaki yetkinliklerin artırılması, sektöründeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacına katkı sağlanması ve akademi ile sanayi arasında yapay zeka alanında güçlü bir iş birliği oluşturulması amaçlanıyor.

Program, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine teorik bilgi birikimlerini pratik uygulamalarla pekiştirerek geleceğin teknolojilerini şekillendirme ve yapay zekâ alanında yenilikçi projeler geliştirme fırsatı sunacak.

Doktora derecesi sadece üniversiteden kadro almanın bir aracı olarak görülmekten çıkmak zorundadır Doktora derecesi sadece üniversiteden kadro almanın bir aracı olarak görülmekten çıkmak zorundadır

Proje ile öğrenciler, hem de sektördeki güncel ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikli profesyoneller olarak yetişecek.

Programa, mühendislik, teknoloji, doğa bilimleri, elektrik-elektronik, bilgisayar ve bilişim, havacılık ve uzay bilimleri gibi alanların son sınıf öğrencileri ile bu alanlarda tezli yüksek lisans yapan öğrenciler başvurabilecek. Ayrıca, matematik, fizik ve istatistik gibi fen fakülteleri programlarının 4. sınıfında öğrenim gören öğrenciler ile yapay zekâ, veri bilimi, bilgisayar bilimleri, elektrik-elektronik, mekatronik, yazılım, kontrol ve otomasyon, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarla ilgili tüm bölümler de programa katılabilecek. Bunların dışında listede yer almayan fakat program kapsamında değerlendirilebilecek diğer ilgili bölümler de başvuru yapabilecek.

Başvurular 25 Ekim 2024 tarihine kadar Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesindeki Vizyoner Genç platformu (https://vizyonergenc.com/ilan/3124) üzerinden yapılacak. Programa kabul edilen öğrenciler, 31 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak ve başarılı öğrenciler yetkinlikleri doğrultusunda staj, aday mühendislik programı ve proje desteği gibi imkânlardan faydalandırılacak.