Beş gün süren bu eğitime, Türkiye genelinde Yenilikçi Sınıfların kurulacağı okullarda görev yapan farklı branşlardan 90 öğretmen ile Genel Müdürlüğümüz proje ekibine katıldı.
Program boyunca katılımcılara yenilikçi öğrenme ortamları, yenilikçi sınıf modeli ve bu sınıflarda öğrenme alanlarının kullanımı konularında eğitimler verilmiştir. Ayrıca, yenilikçi sınıflarda aktif öğrenme, Eğitimde 4C yaklaşımı, öğrenme alanlarında dijital teknolojiler ve Web 2.0 araçlarının kullanımı üzerine eğitimler sunulmuştur. Teknoloji destekli aktif öğrenme etkinliklerinin tasarımı, öğrenme senaryolarının planlanması ve geliştirilmesi ile teknoloji araçları kullanılarak araştırma, iş birliği, üretim ve sunum uygulamaları gibi konularda da katılımcılara eğitim verilmiştir.
Eğitimde, yenilikçi öğrenme ortamlarının oluşturulması, teknoloji destekli aktif öğrenme etkinlikleri, öğrenme senaryolarının planlanması ve geliştirilmesine yönelik atölye çalışmaları ile Future Classroom Lab projesi kapsamında geliştirilen yenilikçi sınıf örnekleri ele alındı. Katılımcılar, dijital teknolojilerin ve Web 2.0 araçlarının eğitimde etkin kullanımına yönelik uygulamalı çalışmalara katılarak deneyimlerini geliştirdi.
Programın son gününde katılımcılar, yenilikçi sınıfların yerel düzeyde uygulanmasına yönelik yol haritası ve uygulama süreçleri ile yetişkin eğitimi ve iletişim konularında bilgi edindiler. Eğitim, yapılan değerlendirme sınavının ardından başarıyla tamamlandı.
Bu eğitim, yenilikçi ve teknoloji destekli öğrenme ortamlarının yaygınlaştırılmasını, öğrenci merkezli öğrenme yaklaşımlarının benimsenmesini ve eğitimcilerin dijital yetkinliklerinin artırılmasını hedeflemiştir.
Gerçekleştirilen program, katılımcılar arasında fikir alışverişi ve iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlamış ve ulusal düzeyde yenilikçi eğitim uygulamalarının güçlendirilmesi yolunda önemli bir adım olmuştur.