Eğitim ve öğretim süreçlerinde, dijital teknoloji ve eğitim araçlarının öğrenme ortamlarında kullanılmasına yönelik yürütülen proje kapsamında; 81 ilde kurulan 500 Yenilikçi Sınıf, okuldaki tüm branş öğretmenlerinin öğretim programlarındaki kazanımlar ile uyumlu şekilde derslerinde kullanabileceği alanlar olarak tasarlandı. Bu sınıflarda öğretmenler; öğrenci merkezli, dijital araçlarla desteklenen ve öğrencilerin iş birliği, yaratıcılık, dijital beceriler, eleştirel düşünme gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirebildiği öğrenme etkinlikleri yürütebilecek.

Kurulan teknoloji destekli bu öğrenme ortamlarını en etkin şekilde kullanmak ve aktif öğrenme uygulamalarına yol göstermek için öğretmenlere yönelik mesleki gelişim çalışmaları ve eğitimler düzenleniyor. Eğitimler ile sınıf kurulumu yapılacak okullardaki öğretmenlerin kapasite geliştirme süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Lgs Sürecinde Ebeveyn Olmak Lgs Sürecinde Ebeveyn Olmak

Bu amaçla hazırlanan çalışmalardan biri de "Öğretmenler ve Okul Yöneticileri için Uygulama Kılavuzu". Kılavuz, okullarda yenilik ve değişimin kilit unsurları olan eğitimcilerin, yenilikçi sınıfların kullanımı ve öğrenme uygulamalarını geliştirmek üzere ilham verici ve teşvik edici bir kaynak niteliğinde kullanması için pratik bir rehber olarak hazırlandı.

Yayımlanan bu çalışmada; öğrenme uygulamaları ve öğrenme alanlarına ilişkin kazanılan bilgi ve deneyim birikimi sunulurken yenilikçi sınıfların kullanımı, öğrenmeye etkisi ve sürdürülebilirliği ile ilgili okul yöneticileri ve öğretmenlerin dikkate alması gereken önemli hususlara yer veriliyor. Ayrıca, iyi uygulamaların paylaşımıyla deneyimli eğitimcilerin öneri ve tavsiyeleri de sunuluyor.

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.