TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE), temel bilimin çeşitli dallarında ve disiplinler arası alanlarda oldukça geniş bir yelpazede nitelikli bilgi üretmek, uluslararası düzeyde bilimsel etkinlikler gerçekleştirmek ve Türkiye’ye bilimsel rekabet gücü kazandırmak yönündeki çabalarını arttırmaya yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında, "Düşük Enerjilerde Füzyon Reaksyonları ve Teknolojik Uygulamaları" konulu uluslararası bir sonbahar okulu düzenlenecektir.

Okulun amacı, nükleer füzyon teknolojileri konusunda lisansüstü çalışmalar yapmak isteyen ve halihazırda bu alanda çalışmalar yapan öğrencilere gerekli olan teorik ve deneysel alt yapıyı sağlamaktır.

“Türkiye’de 100 öğrencinin 13’ü yurtta, 87’ye başının çaresine bak diyorlar." ifadesi gerçek mi? “Türkiye’de 100 öğrencinin 13’ü yurtta, 87’ye başının çaresine bak diyorlar." ifadesi gerçek mi?

Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde çalışan konularında uzman eğitmenler tarafından verilecek olan derslerde, düşük enerjilerde füzyon reaksiyonları teorisi, direkt reaksiyon teorisi, rezonans ve bileşik yapı katkıları, füzyon reaksiyonlarında dedektör uygulamaları ve simülasyonları, astrofiziksel nükleer reaksiyonlar, plazma fiziği ve Dünya genelinde malzemeye bağımlı füzyon teknolojilerindeki gelişmeler konularında temel teorik ve deneysel bilgiler verilecektir. 

Katılımcılar lisans 3. ve 4. sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunlar arasından seçilecektir.

Sonbahar Okulu tarihleri: 23-27 Eylül 2024 

Detaylar:  ‘Düşük Enerjilerde Füzyon Reaksyonları ve Teknolojik Uygulamaları’ sonbahar okuluna yüzyüze veya Zoom üzerinden çevrimiçi katılmak için başvuru yapabilirsiniz. Yüzyüze katılım 50 kişiyle sınırlı olup, yapılan başvurular arasında seçilecektir. 

Başvuru için lütfen tıklayınız.